Hoofdinspecteur van politie met bijzondere specialisatie - vacatures
Ieder jaar organiseert de dienst Rekrutering en Selectie van de politie een selectieprocedure om hoofdinspecteurs van politie met bijzondere specialisatie voor de geïntegreerde politie (m.a.w. voor de korpsen van lokale politie en voor de federale politie) aan te werven.
 
Het betreft de indienstneming van aspirant-hoofdinspecteurs, houder van een diploma of studiegetuigschrift, noodzakelijk voor de functies die worden vacant verklaard. Dit diploma of studiegetuigschrift moet ten minste gelijkwaardig zijn met die welke in aanmerking worden genomen voor de aanwerving in de betrekkingen van niveau B bij de Rijksbesturen (m.a.w. een bachelordiploma).
 
In het verleden kon je op deze wijze meedingen naar betrekkingen van politie-assistent, informaticus, boekhouder, islamoloog en laborant. Telkens wordt verduidelijkt welk bachelordiploma voor welke specialisatie wordt gevraagd.
Het is dus niet mogelijk om met eender welk bachelordiploma hiervoor te solliciteren!
 
Deze externe selectie wordt vaak via een specifiek persbericht of specifieke marketingcampagne in de media aangekondigd. Uiteraard vind je, wanneer het plaatsvindt, de gedetailleerde informatie ook op deze website terug. Opgelet, van zodra je je inschrijft voor de selectieproeven gaan we ervan uit dat we je snel kunnen uitnodigen voor de eerste selectiedag, waarop je een cognitieve vaardigheidsproef én een functioneel parcours zal afleggen. Schrijf je dus pas in zodra je klaar bent om beide proeven af te leggen.