Overslaan en naar de inhoud gaan
JobPol website banner

Consulent (B) - Consulent communicatie en strategische analyse

Uiterste inschrijvingsdatum
Referentie
S 5617 N 19 03
Korps/directie/dienst
5416 - Regio Puyenbroeck
Werkplaats
3
9080 Lochristi
Provincie/Regio
Oost-Vlaanderen
Arbeidsregeling
Voltijds (38 uur / week)
Aantal vacatures
1
Maximum aantal inschrijvingen
25
Studieniveau
1 cyclus / graduaat / bachelor
Diplomavereisten

Houder zijn van een diploma of getuigschrift dat ten minste evenwaardig is met die welke in aanmerking worden genomen voor de aanwerving in de betrekkingen van niveau B.

Vereiste ervaring

0-2 jaar

Niveau
Consulent (B)
Type betrekking
Statutair
Functiebeschrijving

Je vertaalt de beleidsopties van de korpsleiding naar concrete doelstellingen. Hieronder kan je een niet limitatief overzicht terugvinden van het takenpakket.

Communicatie:
- Het realiseren van digitale (en gedrukte) publicaties van de politiezone om te informeren en zo goed mogelijk met de doelgroep(en) te communiceren (vb. sociale media/site), alsook om het imago van de politiezone Regio Puyenbroeck te versterken.
- Als vertegenwoordiger, op een professionele manier de contacten en relaties met de interne en externe gesprekspartners verzekeren om de zichtbaarheid van de organisatie te verhogen en te zorgen voor een transparante, eenduidige en doeltreffende uitwisseling van informatie.

Strategische analyse:
- Als analist, de processen, procedures en/of tools analyseren om de dienstverlening aan de burgers en de partners te verbeteren.
- Maken van kritische analyses van de werking van de processen.
- Analyseren van de processen vanuit een streven naar optimalisatie en met behoud van de kwaliteit van het resultaat, teneinde een fundamentele bijdrage te leveren tot de beleidsondersteuning en de strategische planning van de Lokale Politiezone Regio Puyenbroeck.
- Het bijdragen aan de realisatie van het Zonaal Veiligheidsplan, het jaarverslag,…
- Het bijdragen aan de realisatie van een permanente beeldvorming;
- Het realiseren van (risico)analyses over een specifiek thema;

Je bent in grote mate aanspreekbaar. Je neemt en draagt de verantwoordelijkheid binnen het toegekende takenpakket. Je kan het werk organiseren, plannen en systematisch aanpakken. Je kan de juiste prioriteiten bepalen in moeilijke omstandigheden. Je kan punctueel en snel werken. Je bent ordelijk, stipt en kan correct de noodzakelijke opdrachten afwerken binnen de gemaakte deadlines. Je kan zelfstandig functioneren, initiatieven ontplooien en sturen naar een optimaal resultaat. Je bent houder van een rijbewijs categorie B.

Ons aanbod
Een zeer afwisselende job in een boeiende omgeving gekenmerkt door veel menselijke contacten
100% tegemoetkoming van de werkgever in de kostprijs van het openbaar vervoer en voor 100% voor het treinvervoer
De kans verdere opleidingen te volgen
Minimum 32 verlofdagen per jaar
Gratis hospitalisatieverzekering
Voorstelling korps/directie/dienst

PZ 5416 - Regio Puyenbroeck (Lochristi-Moerbeke-Wachtebeke-Zelzate)
Naargelang de dienstnoodwendigheden op het ogenblik van de inplaatstelling kan men over de drie deelgebieden van de politiezone ingezet worden.

Gewenst profiel

Kennis

Je beschikt bij voorkeur over een bachelorsdiploma in de richting communicatie. Je hebt kennis van een modern communicatiebeleid en -toepassingen, alsook van tools voor strategische analyse. Je bent bereid je bij te scholen mocht dit nodig zijn. Je hebt kennis van de courante informaticatoepassingen en maakt vlot gebruik van alle MS Office toepassingen.
Je hebt kennis van de visie, missie en waarden van de politiezone, van de doelstellingen binnen het zonaal veiligheidsplan en deze uitdragen.

Vaardigheden

Je bent sterk gemotiveerd, polyvalent en hebt zin voor initiatief. Je beschikt over een grote dosis verantwoordelijkheidszin en bent communicatief vaardig zowel mondeling als schriftelijk. Je hebt een groot incasseringsvermogen, bent stressbestendig en weet met discretie om te gaan met persoonsgebonden informatie.

Attitudes

Je bent kordaat en assertief. Je houdt je aan de korpswaarden en de deontologische code. Je staat open voor vernieuwingen en streeft zelf naar verdere optimalisering en meer efficiëntie in de dagelijkse werking. Je bent luisterbereid en draagt bij tot het creëren van een positieve werksfeer.

Selectiemodaliteiten in de eenheid

Schriftelijke proef
Selectiecommissie

Informations

Naam
Vanhecke
Voornaam
Tineke
Functie
Diensthoofd Personeel
E-mail
tineke.vanhecke@police.belgium.eu
Telefoon
09/310.33.00
Korps/directie/dienst
PZ Regio Puyenbroeck