Menu openen
Menu sluiten

Bekijk onze rekruteringsfilm !

nieuw politiekantoor

Onze zone

Onze zone is een meergemeentenzone en bestaat uit de gemeenten Diksmuide, Koekelare, Houthulst en Kortemark.

Bij politie Polder combineer je actie en spanning met sociaal contact en toffe collega’s.

Momenteel zitten we nog op verschillende sites, maar in 2025 verhuizen we naar een splinternieuw gebouw waar het volledige korps samen zal zitten (uitgezonderd wijkwerking Houthulst, Koekelare en Kortemark).

Daarnaast zetten we in op modern materiaal (een moderne uitrusting, drones,…) zodat de medewerkers hun job zo goed mogelijk kunnen uitvoeren. Ze krijgen dan ook alle mogelijkheden om zich bij te scholen en door te groeien.  Politie Polder is een kleinere zone, met 113 personeelsleden, hierdoor krijg je als medewerker een gevarieerde job met verantwoordelijkheid in een hecht team.

2 wijkinspecteurs op de fiets
wijkinspecteur op scooter
inspecteur van de verkeersdienst op moto

Een collegiale en warme sfeer

Werken in onze landelijke politiezone geeft je een warm gevoel en collegialiteit dragen we hoog in het vaandel. Je zal merken dat de contacten tussen de medewerkers nauwer zijn en iedereen iedereen kent. Deze warme aanpak komt natuurlijk ook tot uiting in onze relatie met de burger.

Sofie
Koen
Gianni

Waarom werken zij graag bij politie Polder?

“Als interventie-inspecteur kom je vaak als eerste ter plaatse bij een opdracht. We maken echt alles mee: van overtredingen en diefstallen tot zwaardere misdaden.” Sofie

“In ons korps ben je geen nummer. Iedereen kent iedereen. De afwisseling in het werk maakt dat elke dag weer anders is dan de vorige.” Koen

“Ik haal er veel voldoening uit. Werken als politieman heeft een beetje een romantisch beeld, maar eigenlijk klopt dat ook wel. Je staat in dienst van de maatschappij. Je wil de wereld beter maken en ik doe dat vanuit een job die ik graag doe.” Gianni

Werken bij de politie Polder

Heb je altijd al bij de politie willen werken?

Ik zoek een job in uniform

uniformfunctie
Meer info

Ik zoek een job in burger

burgerfunctie
Meer info

Ik ben nog niet geslaagd voor de selectieproeven

Je bent er bijna!

Om je kandidaat te stellen voor een uniformfunctie, moet je eerst slagen voor de algemene selectieprocedure van de politie.

Meer over onze vacatures in uniform

Ik ben reeds geslaagd voor de selectieproeven

Bekijk alle vacatures in onze politiezone

Actualiteit

Wat er reilt en zeilt ...

Personeelsnieuws !

Op 1 april mochten we een nieuw personeelslid verwelkomen : Ritchie studeerde af aan de West-Vlaamse politieschool en kan aan de slag bij de interventiediensten.

Twee dagen later startte Steven zijn basisopleiding en zal tijdens zijn stages in de zone zijn opgedane kennis omzetten in de praktijk.

Infosessies op zaterdag 22 april en woensdag 26 april 2023

Wie interesse heeft in een job als inspecteur bij politie Polder kan deelnemen aan een infosessie. Let op! De inschrijvingen zijn verplicht en beperkt tot 10 deelnemers per sessie! Inschrijving kan door te klikken op een tegel bij het onderdeel evenementen op deze pagina

Caitlin is onze nieuwe ICT-medewerker

Op 1 februari 2023 mochten we Caitlin Vannneste verwelkomen in de zone. Caitlin gaat aan de slag bij ons ICT-team, dat nu 4 personeelsleden telt!

 

Politie Polder op de infodag van de West-Vlaamse politieschool

Op zondag 16 april 2023 van 09u tot en met 17u organiseert de West-Vlaamse politieschool (WPS) een infodag voor geïnteresseerden die bij de politie willen komen werken, alsook voor politiepersoneel dat reeds in dienst is. De politie Polder zal aanwezig zijn met 2 rekruteringsmedewerkers en we stellen er ook ons “drone-team” voor!

rekruteringsmedewerker
rekruteringsmedewerker
rekruteringsmedewerker

Ontmoet een collega

Onze rekruteringsmedewerkers geven je graag de nodige uitleg over een loopbaan bij de politie, hoe de selectieproeven verlopen en wat de basisopleiding aan de politieschool inhoudt. Ze overtuigen je vast en zeker om je in te schrijven!

Contacteer ons!

Klaar voor een nieuwe uitdaging? Bij politie Polder combineer je actie en spanning met sociaal contact en toffe collega’s!