DJT

Centrale directie van de technische en wetenschappelijke politie

DJT maakt deel uit van de gerechtelijke pijler (DGJ)

De Federale Gerechtelijke Politie (DGJ) is een component van de Federale Politie. DGJ heeft drie taken: het opsporen en bestrijden van ernstige en georganiseerde criminaliteit, het verlenen van zeer gespecialiseerde ondersteuning aan zijn partners en het uitvoeren van onderzoeken die verband houden met georganiseerde criminaliteit die een nationale of zelfs internationale dimensie hebben.

De Federale Gerechtelijke Politie houdt zich bezig met complexe criminaliteitsfenomenen zoals cybercriminaliteit, economische en financiële criminaliteit, mensenhandel en -smokkel, pedocriminaliteit, drugshandel, terrorisme, ecocriminaliteit (milieucriminaliteit), enz. DGJ biedt eveneens gespecialiseerde technische ondersteuning door middel van ICT-deskundigen, misdrijfanalisten, forensisch onderzoek evenals enkele bijzondere opsporingsmethodes en missies van de speciale eenheden.

BIS

Welkom bij de DJT als …

U interesse heeft in forensisch werk? U altijd al van misdaad en wetenschappelijke series gehouden heeft? U uw talenten wil inzetten voor de maatschappij in een dynamisch team en een voortdurend ontwikkelende directie? Dan is de Centrale directie van technische en wetenschappelijke politie (DJT) iets voor u!

Kom ontdekken wat er achter de schermen van een forensisch onderzoek gebeurt en wat onze uiteenlopende en gevarieerde expertises zijn (identificatie van personen & voorwerpen en gedragswetenschappen).

ROBOT

Wetenschappelijke profielen, maar niet alleen dat...

De Centrale directie van de technische en wetenschappelijke politie (DJT) bestaat uit zowel operationeel als burgerpersoneel, elk met verschillende graden en profielen. Dit gaat van inspecteur tot hoofdcommissaris voor de operationelen en van « middelbareschooldiploma » tot masterdiploma voor de burgers.

Naast onze operationele diensten waarvoor bepaalde diploma's vereist zijn (wetenschappelijk, psychologie of informatica), omvat onze directie ook ondersteunende diensten waarvoor de volgende vaardigheden worden gevraagd: secretariaat, communicatie, documentbeheer of projectbeheer.

Eén beeld zegt meer dan duizend woorden...

DVI
OCRF
LABO
AUDIO

Als u meer wilt weten...

Bezoek onze website Centrale directie van technische en wetenschappelijke politie om ons volledige dienstenaanbod te ontdekken.

DJT

We kijken ernaar uit om je te ontmoeten

We beantwoorden jullie vragen met veel plezier!