Menu openen
Menu sluiten
Colonne met dienstvoertuigen

Lokale Politie Dendermonde

Groepsfoto met verschillende diensten

Wie zijn we?

Lokale Politie Dendermonde staat dag en nacht in voor de veiligheid en leefbaarheid van meer dan 46.000 inwoners in de deelgemeenten Grembergen, Appels, Dendermonde, Sint-Gillis, Baasrode, Mespelare, Oudegem en Schoonaarde. Het is een één-gemeentezone gelegen aan de monding van de Dender in de Schelde waar ook zowel de rechtbank van eerste aanleg als de gevangenis zijn gehuisvest. Hoofdcommissaris Patrick Feys staat sinds 2016 aan het hoofd ervan.

Ons korps telt 130 medewerkers die zich zowel in uniform als in burger dagelijks inzetten voor de kwaliteitsvolle werking van de organisatie. Hun gedrevenheid en motivatie vormen de motor van onze dienstverlening en de tevredenheid van de Dendermondenaren geeft energie om steeds beter te doen.

Binnen onze werking hechten we veel belang aan een samenwerking met interne en externe diensten en partners. Dit weerspiegelt zich in onze korpsslogan #samen werken aan een veilige stad.

Waarom zou je kiezen voor politie Dendermonde?

Bekijk onze rekruteringsfilm en maak kennis met het korps van Lokale Politie Dendermonde.

Wijkinspecteur Dirk
Hondengeleider Jos met Athos

Waarom werken zij graag bij de Dendermondse politie?

Ontdek waarom deze collega’s hun job zo graag doen.

  • ‘Als wijkinspecteur ben ik vaak het eerste en vertrouwde aanspreekpunt voor inwoners binnen mijn wijkgebied. Gebiedsgebonden informatie blijkt dikwijls van onschatbare waarde in de samenwerking met andere diensten binnen en buiten de politie. Voor mij is dit een sociale, afwisselende en uitdagende job.’- wijkinspecteur Dirk 
  • ‘Als lid van het hondenteam loop ik vaak in de kijker. Naast het ontradend aspect ben ik tegelijkertijd ook vaak een aanspreekpunt. Samen met mijn hond Athos lever ik bijstand aan de ploegen op terrein wanneer hun veiligheid in het gedrang komt. Athos is een patrouillehond die momenteel wordt opgeleid tot drugshond. Zo kunnen wij voor meerdere doeleinden ingezet worden en dit maakt het nog boeiender’ - hondengeleider Jos

Werken bij politie Dendermonde

Heb jij altijd al bij politie Dendermonde willen werken?

Ik zoek een job in uniform

Interventie-inspecteurs in de combi
Meer info

Ik zoek een job in burger

Onthaalbediende
Meer info

Ik ben nog niet geslaagd voor de selectieproeven

Je bent er bijna!

Om je kandidaat te stellen voor een uniformfunctie, moet je eerst slagen voor de algemene selectieprocedure van de politie.

Meer over onze vacatures in uniform
Motorrijders politie
Contact met burger
Contactpunt rekrutering

Ontmoet een van onze collega's

En stel al je vragen.

Onze contactpunten rekrutering helpen je graag verder.

 

Contact

Graag bijkomende info?