Menu openen
Menu sluiten
foto rug TVM

PZ Regio Puyenbroeck

Wie zijn we?

Politiezone Regio Puyenbroeck staat met 113 medewerkers in voor de veiligheid van meer dan 50 000 inwoners. Onze politiezone is een meergemeentenzone die bestaat uit 4 gemeenten: Lochristi, Wachtebeke, Moerbeke en Zelzate.

De verschillende teams werken nauw samen vanuit 3 locaties. Het politiehuis in Lochristi is het kloppende hart van de zone vanwaar de teams interventie, recherche, wijk en verkeer elke dag SAMEN werken VOOR meer VEILIGHEID. Ook de minder zichtbare teams die administratieve taken op zich nemen bevinden zich op deze locatie. In de kantoren van Wachtebeke-Moerbeke en Zelzate kunnen de burgers dagelijks terecht voor een afspraak met hun wijkinspecteur of voor een aangifte aan het onthaal.

Maar liefst 3 van onze 4 gemeenten grenzen aan Nederland, de bevolking en het landschap zijn erg divers, dat maakt onze tussenkomsten des te uitdagender.

We zetten sterk in op het welbevinden van onze medewerkers en organiseren dan ook vaak activiteiten om dit te onderhouden. Onze medewerkers krijgen persoonlijke begeleiding om hun loopbaan zo optimaal mogelijk uit te bouwen. We hebben verschillende extra uitdagingen in petto waardoor je je takenpakket kan aanvullen met projecten naar keuze. Ben je een echte jager? Dan is het TAC- team vast iets wat jou kan bekoren. Een dierenvriend? De werkgroep dierenwelzijn is iets voor jou! Wil je meer betekenen voor slachtoffers van een misdrijf of zware gebeurtenis? Wees welkom bij het team slachtofferbejegening... Bij ons is motivatie minstens zo belangrijk als ervaring waardoor je alle kansen krijgt die je verdient.

Op gebied van technologie en middelen scoren we ook heel goed: de nieuwste software, de modernste snufjes en zeer performante voertuigen maken dat het bij ons aangenaam is om te werken.

Wil je ook deel uit maken van een jong gedreven team waarbij 'the sky the limit' is? Neem dan zeker een kijkje bij onze openstaande vacatures of maak een afspraak met één van onze contactpunten rekrutering.

Waarom PZ 5416?

 • Een leuke teamoverschrijdende collegiale sfeer;
 • gratis soep/vers fruit (winter/zomer);
 • loopbaanbegeleiding, stress en burn-outcoaching ter ondersteuning van de medewerkers;
 • Gratis water/ koffie/ chocolademelk/...;
 • "De vriendenkring" die tal van activiteiten organiseert voor collega's
 • Naast de bestaande teams worden ook regelmatige onderlinge uitstappen georganiseerd (teambuilding, skireis, after work,…);
 • Gratis hospitalisatieverzekering voor administratief personeel en gratis medische zorgen voor personeel in uniform;
 • Afgesloten overdekte fietsenstalling voor personeel;
 • Moderne uitrusting en logistieke middelen, met de nieuwste technologiëen
 • Kansen tot groei, ontwikkeling en doorstroom, met uitgebreide opleidingsmogelijkheden
 • eigen dienstgsm
 • Per jaar worden sporturen aangerekend als dienstprestatie
 • Maaltijdcheques
 • 100% tegemoetkoming in de kostprijs van het openbaar vervoer
 • Fietsvergoeding
 • 34 verlofdagen per jaar

Werken bij Politiezone Regio Puyenbroeck

Wil je werken binnen ons topteam? Dat kan!

Of je nu aan de slag wil als operationele medewerker of binnen het burgerkader, alles is mogelijk.

Al geslaagd voor de proeven? Prima! Neem snel een kijkje bij de vacante plaatsen.

Nog niet ingeschreven, maar wel interesse in een job bij de politie? Neem dancontact op met één van onze contactpunten rekrutering.

Ik zoek een job in uniform

bodycam
Meer info

Ik zoek een job in burger

calog
Meer info

Ik ben nog niet geslaagd voor de selectieproeven

Je bent er bijna!

Om je kandidaat te stellen voor een uniformfunctie, moet je eerst slagen voor de algemene selectieprocedure van de politie.

Meer over onze vacatures in uniform

Ik ben reeds geslaagd voor de selectieproeven

Bekijk alle vacatures in onze politiezone
Oefenparcours sportproef
kind politie

Kennismaken met één van onze medewerkers?

Heb je nog vragen over een job bij de politie?

Weet je niet goed hoe je je kan inschrijven of voorbereiden op de selectieprocedure?

Maak een afspraak met één van onze contactpunten rekrutering. Onze politiezone beschikt over een loopbaanbegeleider en verschillende medewerkers die je kunnen begeleiden tijdens de selectieprocedure. We werken steeds individueel waardoor jouw noden centraal staan en we je kunnen ondersteunen waar jij het nodig hebt. Ons begeleidingstraject is zo samengesteld dat jij 100% zelfzeker naar de selectieproeven gaat. 

Contact us