Menu openen
Menu sluiten
drone

PZ Westkust is een innovatieve politiezone en trendsetter op vlak van logistiek (uitrusting en digitale middelen). We zijn al jaren pilootzone in tal van projecten: ANPR-camera's, teaser, drones, project 'safeshore' waarbij onderzoekers een superscanner ontwikkelden om de volledige Vlaamse kust te bewaken en te vrijwaren van drugs, terreur, mensensmokkel,...

Door het uniek samenwerkingsakkoord met Antwerpen, PZ Polder, PZ RIHO en PZ Vlas, "Antwerp for WVL" kunnen we meer dan ooit investeren in onze gezamenlijke veiligheid door een doorgedreven uitwisseling van inzet, mensen en middelen.

huis

Jouw werkterrein bevindt zich aan de kust: De Panne - Koksijde - Nieuwpoort, van aan de Franse grens tot en met de moderne jachthaven van Nieuwpoort. Bruisend en levendig in de zomer en een gezellige drukte in de winter. Onze kustzone is een middelgrote politiezone met iets meer dan 200 personeelsleden. Het voordeel is dat iedereen elkaar vrij goed kent en je elkaar dan ook snel persoonlijk kan aanspreken. We zijn gevestigd in een nieuw centraal politiehuis in de Ter Duinenlaan te Koksijde, een architecturaal en functioneel pareltje, inclusief gezellige eetruimte met zonnig terras.

Droom je al een tijdje van een job bij de politie? Studeer je dit jaar af en bekijk je verschillende carrièremogelijkheden? Ben je al even aan de slag maar ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Nu al benieuwd naar onze troeven? 

  • Je werkterrein bevindt zich aan de kust, van De Panne over Koksijde tot Nieuwpoort, van aan de Franse grens tot aan de moderne jachthaven. Bruisend en levendig in de zomer en gezellig druk in de winter.
  • Je werkt in een nagelnieuw gebouw voorzien van alle technische snufjes.
  • Ons korps bestaat uit iets meer dan 200 enthousiaste collega's waar iedereen elkaar kent. We zetten hoog in op teamwork.
  • Afwisselend en gevarieerd werk: dringende interventies, actief patrouilleren, opvolging van dossiers, openbare ordehandhaving, deelnemen aan acties met ons Snel Respons Team, wijkdienst, recherchedienst, verkeersdienst, …

Bij de PZ Westkust start je na je opleiding aan de politieschool als inspecteur bij de interventiedienst. Je taken zijn heel gevarieerd: dringende noodinterventies, actief patrouilleren binnen de politiezone, verdere opvolging van je dossiers, openbare ordehandhaving (vb. festivals, voetbalwedstrijden,...), deelnemen aan acties met ons Snel Respons Team, recherchedienst, verkeersdienst of wijkdienst. Daarnaast kan je als inspecteur bij onze interventiedienst ook vrijwillig toetreden tot het mountainbiketeam 'de Zeewolven' of het droneteam.

Inspecteur van politie

 

 

 

 

Ik zoek een job in uniform

Meer info

Ik zoek een job in burger

Meer info

Ik ben nog niet geslaagd voor de selectieproeven

Je bent er bijna!

Om je kandidaat te stellen voor een uniformfunctie, moet je eerst slagen voor de algemene selectieprocedure van de politie.

Meer over onze vacatures in uniform

Ik ben reeds geslaagd voor de selectieproeven

Bekijk alle vacatures in onze politiezone
fietscontrole
verkeer3

Ontmoet een collega

Wil je een collega contacteren of een vraag stellen? Via deze link kan je de contactgegevens van alle medewerkers (uniformfuncties en burgerpersoneel) terugvinden.

Vragen?

Vragen over onze werking of vacatures? Contacteer ons vrijblijvend via