Menu openen
Menu sluiten
Header

Politiezone Rode

logo

Wie zijn we?

De Lokale Politiezone Rode is een meergemeente politiezone die drie gemeenten telt, namelijk: Sint-Genesius-Rode, Drogenbos & Linkebeek. Deze drie gemeentes liggen allemaal net ten zuiden van Brussel en behoren toe tot de provincie Vlaams-Brabant en het gerechtelijk arrondissement Halle-Vilvoorde. Door deze ligging zijn al de 3 gemeentes zogenaamde faciliteitengemeenten. Hierdoor is de grote tweetaligheidspremie van toepassing voor de personeelsleden in uniform van ons korps! 

De werkomgeving van de Politiezone Rode is een perfecte mix tussen een stedelijke omgeving en de natuur! Aan de noordkant van onze politiezone merken we namelijk steeds meer het effect op van de Brusselse verstedelijking die zich uitbreidt. Aan de oostkant daarentegen grenst onze zone aan het Zoniënwoud en is er nog veel prachtige natuur te bewonderen. De ideale combo dus! 

 

 

voertuig int

Waarom kiezen voor de PZ Rode?

Hieronder alvast een klein overzicht waarom de Politiezone Rode de juiste keuze zou zijn voor jou!

 • Familiale sfeer met een goede groepsgeest
 • Jong & dynamisch interventieteam
 • Veel zelfstandigheid
 • Goede privé- werkbalans (jaarplanning)
 • Uitstekend uitgerust (materiaal, voertuigen, infrastructuur, ...) 
 • Eigen input                    
 • Gemengde patrouilles 
 • Opleidingskansen om jezelf te specialiseren in bepaalde domeinen
 • Doorgroeimogelijkheden 
 • Grote tweetaligheidspremie
 • Sporturen
 • ....

Werken bij de Politiezone Rode

Zorg jij voor meer blauw in Rode?

Ik zoek een job in uniform

Patrouille
Meer info

Ik zoek een job in burger

Calog
Meer info

Ik ben nog niet geslaagd voor de selectieproeven

Je bent er bijna!

Om je kandidaat te stellen voor een uniformfunctie, moet je eerst slagen voor de algemene selectieprocedure van de politie.

Meer over onze vacatures in uniform

Actualiteit

Hieronder een aantal boeiende zaken waarmee onze politiezone recentelijk in het nieuws kwam. 

Veel leesplezier!

Inbreker aangehouden na wilde achtervolging door Politiezone Rode

In de nacht van maandag 23 op dinsdag 24 oktober kreeg Politiezone Rode een ANPR-hit binnen vanwege een geseinde nummerplaat. Al snel werd het betreffende voertuig gekruist door de interventiepatrouille, waarbij onmiddellijk de achtervolging werd ingezet, gezien de bestuurder weigerde om te stoppen. 

Lees meer

Politiezone Rode klist drugsdealer

Op zaterdag 21 oktober lieten politie-inspecteurs van de politiezone Rode tijdens hun avondpatrouille hun oog vallen op een verdacht voertuig te Sint-Genesius-Rode. De wagen werd uit het verkeer gehaald en de bestuurder en zijn voertuig werden vervolgens aan een grondige controle onderworpen.

Lees meer

Inbreker verraden door bloedvegen… en de babyfoon

Een man is veroordeeld tot 30 maanden cel voor twee inbraakpogingen een jaar geleden. Bij één van de twee kwam hij terecht in de slaapkamer van een baby, waar natuurlijk ook een babyfoon stond…

De grootste nachtmerrie van elke ouder werd in de nacht van 22 op 23 februari 2022 de waarheid in een appartement in Sint-Genesius-Rode. De ouders van een baby werden gewekt door een vreemd geluid dat

Lees meer

Malafide dakwerkers of dakreinigers in onze streek

De laatste weken zijn er meerdere malafide dakwerkers of dakreinigers actief in onze streek. Deze personen bellen aan bij (vaak oudere) mensen thuis en bieden er zo hun diensten aan. De werken die zij nadien uitvoeren zijn van een bedenkelijke kwaliteit en dit vaak tegen ware woekerprijzen.

Wees dus aandachtig voor dergelijke wanpraktijken en ga zeker niet in op hun voorstel.Gelieve meteen de

Lees meer

Grote cannabisplantage ontmandeld in Sint-Genesius-Rode

Na een eerdere tip over verdachte handelingen, vielen onze diensten op 12/09 in de voormiddag binnen in een villa te Sint-Genesius-Rode. Tijdens de doorzoeking van de villa konden onze ploegen binnen meerdere kamers aantreffen die professioneel omgebouwd werden tot drugsplantages voor het telen van wietplanten. In totaal stootten wij er op meer dan 2500 wietplanten. De wietplanten en de

Lees meer
Interventie

Onmoet één van onze collega's

Wens je meer info over het dagelijks reilen en zeilen van onze politiezone? Neem dan snel contact op met één van onze ambassadeurs, zij beantwoorden met veel plezier al jouw vragen!

Contact

Zorg jij ook voor meer blauw in Rode?

Contacteer ons dan zo snel mogelijk!