Menu openen
Menu sluiten
dienstvoertuig met 2 medewerkers

Politiezone Wokra

gebouw wokra

Wie zijn we ?

We zijn een klein en familiaal korps gelegen in de mooie groene Vlaamse rand en vlot bereikbaar met de auto, vlak langs de oprit R0, bereikbaar via de E40 of E314. Door deze kleinschaligheid zijn we steeds snel ter plaatse bij interventies, waardoor we kort op de bal kunnen spelen én mooie resultaten behalen.

We kennen een internationaal publiek in beide gemeenten, doch alle collega’s zijn Nederlandstalig. Dit maakt ons uniek in Vlaams-Brabant.

We beschikken over een modern politiegebouw voorzien van alle middelen, inclusief degelijke uitrusting en een mooi wagenpark. We streven ernaar om mee te zijn met de nieuwste technologische ontwikkelingen. Zo beschikken we over bodycams, voertuigen met nummerplaatherkenning, ANPR-camera's, tablets en GSM's waarmee op het terrein opzoekingen kunnen uitgevoerd worden, virtuele werkpc's waarmee u thuis uw planning en pv's kunt raadplegen...

Uiteraard voorzien we als lokale zone in alle basisfunctionaliteiten (interventie, onthaal, slachtofferbejegening, wijkwerking, recherche, ordehandhaving en verkeer). Daarnaast beschikken we over een fenomeenteam, een aparte kantschriftendienst én een vaste klachtendienst zodat interventie van deze taken volledig ontlast wordt, een rekruteringsteam, en nog veel meer.

Vanwege onze kleinschaligheid en het familiale karakter, organiseren we regelmatig after-workactiviteiten en zijn alle diensten present als er een actie op het terrein wordt georganiseerd. Dit zorgt voor een aangename sfeer en een groot samenhorigheidsgevoel in de zone.

 

medewerker

Waarom kiezen voor WoKra?

We behoren tot de kleinere korpsen, hetgeen zich vertaalt in een leuke en familiale sfeer met oog voor het welzijn van ieder individu. Er is een laagdrempelig contact tussen alle kaders. We beschikken over een gezonde mix van jeugdig enthousiasme en ervaring.

Jaarlijks wordt er een teambuilding georganiseerd. Er is een goede samenwerking tussen alle diensten, die zich allemaal in hetzelfde gebouw bevinden.

Er zijn kansen bij de vleet om jezelf te ontwikkelen tot een topinspecteur, aangezien je van A tot Z verantwoordelijk bent voor de afhandeling van een interventie. Het staat je vrij om opleidingen te volgen die binnen je interesseveld liggen. Daarnaast kun je doorgroeien afhankelijk van je interesses naar bijvoorbeeld het fenomeenteam, monitor geweldsbeheersing, motorrijder, hoofdinspecteur, slachtofferbejegenaar enzovoort. Je krijgt bij ons alle tijd en ruimte om de verschillende aspecten van de job te leren.

In de PZ Wokra staat het welzijn van onze collega’s centraal. Wij zijn zeer flexibel wat betreft de planning en inzet van het personeel. De collega’s helpen elkaar als er zich problemen voordoen.

Op de interventiedienst werken we met een vast ploegensysteem waarbij de dienstplanning zich iedere vijf weken herhaalt. Zo weet u in principe altijd en lang op voorhand wanneer u moet komen werken. We houden hierbij ook rekening met carpoolen.Onze dienstplanning is zodanig opgesteld, dat u indien gewenst heel wat weekenduren en nachturen kunt doen, waardoor er weinig zones zijn die u een beter loon zullen kunnen aanbieden. Voorts werken we in shiften van 9 uur, waardoor u 2 dagen minder per maand de verplaatsing naar het werk moet maken, en het risico op overuren eerder klein is, dankzij een aflossing van de dienst na 8 uur werk. In het kader van welzijn zorgen wij er ook voor dat u vrijwel steeds een dag rust hebt om te recupereren van een nachtdienst. Een gezonde geest in een gezond lichaam is voor ons belangrijk. Afhankelijk van de periode wordt er gratis fruit of soep voorzien en er bestaat voor alle collega's, ook op interventie, de mogelijkheid om te telewerken.

Op de andere diensten krijg je doorgaans volledige vrijheid om zelf je planning op te stellen en zorgen we voor een ideale work-life balance.

Daarnaast mag u tijdens de dienst twee uur per week gaan sporten. Vlakbij het commissariaat bevindt zich een fitnessclub waar u gratis kunt gaan fitnessen, squashen...

Aangezien we een faciliteitengemeente zijn, voorzien we in een grote taalpremie Frans (130 euro) en kleine premie Engels (35 euro). 

medewerker van de politiezone
medewerker van de politiezone
medewerker

Waarom werken we graag bij WoKra?

"Bij Wokra werk je niet alleen als inspecteur, je bent het."

"Politie op mensenmaat voor zowel burgers als werknemers."

"Op Interventie krijg je tijd om alles zelf af te handelen – al doende leert men."

"De familiale sfeer binnen het korps laat je toe om te groeien – vragen staat vrij."

Werken bij de politiezone WoKra

Join our team!

Momenteel zoekt de PZ Wokra nog  1 INP interventie en 1 HINP interventie. Als laureaat binnen de wervingsreserve, kun je hiervoor onze vacature raadplegen op Jobpol via de unieke code die u ontvangen heeft bij het slagen.

Ik zoek een job in uniform

medewerker politiezone
Meer info

Ik zoek een job in burger

medewerker politiezone calog
Meer info

Ik ben nog niet geslaagd voor de selectieproeven

Je bent er bijna!

Om je kandidaat te stellen voor een uniformfunctie, moet je eerst slagen voor de algemene selectieprocedure van de politie.

Meer over onze vacatures in uniform

Ik ben reeds geslaagd voor de selectieproeven

Bekijk alle vacatures in onze politiezone
medewerker politiezone

Ontmoet jouw toekomstige collega

Onze ambassadeurs staan te popelen om jullie te ontvangen!

Bent u kandidaat-inspecteur in de wervingsreserve, neem dan gerust contact op voor een rondleiding. Nog bezig met de selectieproeven? Geen probleem, wij bereiden u met veel plezier voor op de toelatingstesten.

Contact

Heeft u nog vragen of wilt u eens langskomen, aarzel dan niet om ons te contacteren.