Menu openen
Menu sluiten
Politiemoto's

PZ Vilvoorde-Machelen

Dit is de politiezone VIMA...


Een transparant, professioneel en modern politiekorps met oog voor samenwerking, cohesie en evolutie.

Als onderdeel van de geïntegreerde politie zetten wij ons dagelijks in voor het bestrijden van criminaliteit en overlast, het verbeteren van de leefbaarheid en het verhogen van de verkeersveiligheid in Vilvoorde en Machelen.

Samen met onze partners leveren wij een allesomvattende kwaliteitsvolle politiezorg waardoor elke inwoner en bezoeker zich altijd en overal veilig voelen in onze politiezone.

Wij zoeken collega's die..

 • ​​... vertrekkend vanuit een rechtvaardige houding eerlijk en juist handelen;
 • ... die correct optreden, conform de vigerende rechten, wetten en regelgeving en met respect voor de deontologische code van de geïntegreerde politie;
 • ... een objectieve en onpartijdige houding kunnen aannemen ten aanzien van alle partijen. Niet alleen slachtoffers, burgers, collega’s en partners worden respectvol behandeld, maar ook verdachten die onschuldig blijven tot het bewijs van het tegendeel ongeacht hun ras, geslacht of overtuiging;
 • ... ook in moeilijke situaties integer blijven, m.a.w. eerlijk en betrouwbaar;
 • ... gemotiveerd zijn en een voorbeeldfunctie vervullen.

Dit zijn de eigenshappen die wij onontbeerlijk achten om veiligheid en leefbaarheid af te dwingen in onze samenleving.

Vilvoorde? Machelen? Waar kom je terecht?

Een bruisende stad aan het water in combinatie met een rustige gemeente in de rand rond Brussel. Hier ontdek je politiewerk in al haar facetten.

Diversiteit kenmerkt onze politiezone, hierdoor kom je terecht in een omgeving waar je alle kansen krijgt om jezelf te ontplooien binnen het politiewerk. De interventies zijn uiteenlopend van aard net zoals de boeiende lokale onderzoeken die onze lokale recherche draait. Van woninginbraken tot drugs en illegale economie, in Vilvoorde en Machelen krijg je de kans om jezelf te verdiepen in de meest uiteenlopende domeinen van het politiewerk. Een zone waar je ervaring kan opdoen in een brede waaier aan situaties of het nu gaat over het aanpakken van een grootstedelijke problematiek of het oplossen van burenruzies en buurtproblemen, je komt het allemaal tegen in deze politiezone.

PZ VIMA in Cijfers

 • 179 medewerkers
 • 27 medewerkers in burger,
 • 152  politiemedewerkers,
 • 62 823 inwoners
 • 35 interventies per dag
 • 1000 aanhoudingen per jaar
 • 33km²
 • 2 gemeenten  

Bij ons leer je het vak!

Heeft werken bij de politie je altijd al aangesproken? Dan is de politiezone VIMA zeker iets voor jou, want wij staan erom gekend een leerrijke politiezone te zijn.

Overweeg je een job in uniform, dan moet je eerst slagen in de selectieproeven en in de politieopleiding. Onze VIMA-ambassadeurs ondersteunen je met plezier doorheen de selectieproeven en de opleiding. We helpen je in de domeinen waar je het wat moeilijker hebt en we leren elkaar al beter kennen tijdens je stage.  Hierdoor maak je, eens afgestudeerd, een vlotte start in ons korps. 

Laat je de fysieke proeven liever aan je voorbijgaan? Ook dan kan je bij ons terecht, in een niet-operationele functie. Je kan alvast onze vacatures bekijken. Wil je toch nog meer te weten komen, dan kan je altijd contact opnemen voor een gesprek. We nemen graag de tijd om je beter te leren kennen.

Ik zoek een job in uniform

Vilvoorde politieauto en brug
Meer info

Ik zoek een job in burger

Header car blue
Meer info

Ik ben nog niet geslaagd voor de selectieproeven

Je bent er bijna!

Om je kandidaat te stellen voor een uniformfunctie, moet je eerst slagen voor de algemene selectieprocedure van de politie.

Meer over onze vacatures in uniform

Nieuws

Ontdek hier onze toekomstige rekruteringseventes en nieuwste vacatures.

Ontmoet een VIMAmbassadeur op de jaarmarkt in Vilvoorde.

Op 1 mei 2023 vindt de jaarlijkse Vilvoordse Troostkermis & Jaarmarkt plaats. Wil je graag wat meer informatie over een job bij onze politiezone? Dan staan onze ambassadeurs je met plezier te woord aan onze infostand.

Lees meer

Jobvillage Kruitfabriek

Kom op de koffie bij één van onze VIMAmbassadeurs op de Jobvillage jobbeurs.

Jobvillage Vilvoorde vindt plaats in De Kruitfabriek op 23 maart 2023 van 13u30 tot 17u. De toegang tot de beurs is gratis.

Waar? De Kruitfabriek Steenkaai 44D 1800 Vilvoorde

De Kruitfabriek is gemakkelijk bereikbaar met de auto en openbaar vervoer. Met de wagen is er parkeergelegenheid op de parking Steenkaai

Lees meer
Header car blue

Ontmoet een VIMAmbassaseur?

Wil je graag één van onze ambassadeurs ontmoeten ? Dat kan ! Stuur ons een e-mail met je contactgegevens op het adres PZ.VIMA.HR@police.belgium.eu en vermeld dat je interesse hebt in een job bij de politie. Een ambassadeur neemt daarna spoedig contact met je op.

Contacteer ons.

Zennelaan 76 1800 Vilvoorde Telefoon 02 253 33 33 E-mail PZ.VIMA@police.belgium.eu