onthaal
paysage
dah

Veelzijdige Limburgse politie

Onze provincie is heel divers, gaande van middelgrote steden zoals Hasselt en Genk tot de kleinste gemeente van België (Herstappe), van fietsen door het water of tussen de bomen tot de kasseien van de Romeinen in Tongeren. Deze diversiteit merk je ook aan de inwoners, met de multiculturele keuken in de mijnstreek en de vele streekproducten zoals Limburgse vlaai en appel- en perensiroop uit Haspengouw.

De 14 politiezones in Limburg zijn bijgevolg ook heel divers, gaande van landelijke kleinere zones tot grotere stedelijke zones. Elke zone heeft zijn eigenheid en aanpak, om samen de uitdaging aan te gaan om bij te dragen aan een leefbare en veilige provincie.

Naast de lokale politiezones zijn er ook een aantal diensten van de Federale Politie gehuisvest in Limburg.

Meer info

Wil je de uitdaging aangaan om vanuit een van de Limburgse politiezones of federale politiediensten bij te dragen aan een veilige buurt waar het fijn is om te leven?

  • Ga langs in de dienst of zone waarin je geïnteresseerd bent. Elke zone en dienst heeft ook een eigen pagina binnen deze website. Op deze pagina’s vind je de openstaande vacatures.

Voorbereiding

Op Politieschool.plot.be kan je de jobinfodagen over werken bij de politie in Limburg terugvinden. Ook zijn er regelmatig momenten aan de politieschool waarop je meer info kan krijgen over de selectieprocedure en de sportproef kan oefenen.

Als voorbereiding op de selectieproeven kan je een voorbereidingstraject volgen aan de politieschool Plot, meer info via deze link.