Politiesamenwerking

De Directie van de internationale politiesamenwerking (CGI)

IPS

De Directie Internationale politiesamenwerking

Door de toenemende globalisering heeft de internationale politiesamenwerking de voorbije jaren sterk aan belang gewonnen voor de meeste opdrachten van gerechtelijke en bestuurlijke politie.

 

IPS2

Onze diensten

De Directie van de internationale politiesamenwerking (CGI) is verantwoordelijk voor het beleid, de ontwikkeling, de coördinatie, het beheer en de opvolging van de internationale politiesamenwerking voor de Geïntegreerde Politie. Ze staat onder meer in voor:

  • de verwerking van de internationale politionele informatie (info-uitwisseling en signaleringen);

  • de bi- en multilaterale samenwerking met onze buurlanden, de andere EU-lidstaten en derde landen (via o.a. het afsluiten van samenwerkingsakkoorden, de plaatsing van verbindingsofficieren in het buitenland en de deelname aan internationale missies en projecten voor civiel crisisbeheer of security sector reform);

  • de relaties met Europese en internationale organisaties, instellingen en agentschappen (o.a. Europol en Interpol).

Dankzij deze combinatie van strategische en operationele opdrachten en haar brede kijk op het internationale politielandschap kan CGI de Belgische politie en haar overheden niet alleen bijstaan in de ontwikkeling van een coherent beleid inzake internationale politiesamenwerking, maar ook efficiënte operationele ondersteuning bieden aan de diverse geledingen van de Geïntegreerde Politie.

CGI2
Politiesamenwerking
EU

Ontmoet een collega

Heb je een specifieke vraag of wil je een van onze medewerkers persoonlijk ontmoeten?

 

Blader door de personeelslijst, opgedeeld per niveau, en vind snel de juiste contactgegevens. Stel je filters in om je zoekresultaten te verfijnen.

Contacteer ons

Indien u vragen heeft, aarzel niet om ons te contacteren