Ik wil een collega worden

Vrouwelijke collega van het burgerpersoneel
Mannelijke inspecteur van verkeer doet het verkeer stoppen
Vrouwelijk aspirant inspecteur lachend aan de computer

Met of zonder uniform

Leuk dat je onze collega wilt worden! Je gaat voor een divers, maar hecht team dat vandaag straf politiewerk levert om de maatschappij van morgen veiliger te maken. Belangrijke eerste vraag: wil jij daar straks aan meewerken mét of zonder ons gekende uniform? Weetje: 20 procent van het politiepersoneel heeft een burgerfunctie. Van IT'ers tot boekhouders.  

Inspecteurs

Mét uniform (operationeel)

Wist je dat de kleur blauw zekerheid, bescherming, vrijheid, dienstverlening en vertrouwen uitstraalt? Wel, blauw is - niet toevallig dus - de hoofdkleur van het uniform dat je als operationeel medewerker van de politie fier om de schouders draagt. We hebben het over de politie die je op straat, op de baan, in de wijk en op evenementen ziet: agenten, inspecteurs, commissarissen, enzovoort. Klinkt goed? Schrijf je in voor de selectieproeven. We hebben uitdagingen voor iedereen, ongeacht opleidingsniveau.

psys NL

Functies als burger

Agenten, commissarissen en inspecteurs hebben operationele functies. Je herkent ze aan hun uniform. Maar wist je dat ongeveer 20% van het politiepersoneel is tewerkgesteld in een burgerfunctie? Denk aan IT'ers, boekhouders, dokters, technici en andere specialisten: zonder uniform, net zo belangrijk. CALog-personeelsleden hebben administratieve, ondersteunende of technische functies. Goed om weten: burgerfuncties tref je aan bij zowel de Lokale Politie als de Federale Politie.