Jobs in uniform

Als politiemedewerker in uniform werk je actief mee aan een excellente politiezorg. De burger kan op jou vertrouwen. Je bent regelmatig in het straatbeeld te zien en wordt onder meer ingezet op evenementen en bij interventies. Het operationeel kader van de politie telt vijf onderverdelingen: het agentenkader, het kader van de beveiligingsagenten, het basiskader (inspecteur), het middenkader (hoofdinspecteur) en het officierskader (commissaris en hoofdcommissaris). Bij de politie vind je gegarandeerd een nieuwe uitdaging die aansluit bij je kwaliteiten en ervaring.

Een vrouwelijk en mannelijke inspecteur met kogelwerende vest
Agent
Een vrouwelijke agent en een mannelijke agent met hun fiets in de hand

Agent

Wat je doet als agent van politie? Samen met je collega's vandaag werken aan een veiliger verkeer morgen! Je doet vaststellingen bij ongevallen, regelt het verkeer waar nodig en waakt over de baan. Je houdt ook toezicht op de naleving van lokale politieverordeningen en staat politieambtenaren bij in (door de wet voorziene) situaties. Een voorbeeld daarvan is het fouilleren van personen. 

Beveiligingsagent
BAGP Doel

Beveiligingsagent

De overbrenging van gevangenen én het beveiligen de belangrijkste infrastructuren van het land: ja, als beveiligingsagent werk je aan een veiligere maatschappij voor iedereen. We durven kritisch te denken, vinden respect en engagement belangrijk en verkiezen altijd de dialoog boven de harde hand.

Inspecteur
Een vrouwelijke en mannelijk inspecteur poserend rug aan rug

Inspecteur

De interventiedienst, de wijkdienst, de luchtvaartpolitie, de spoorwegpolitie, de scheepvaartpolitie, enzovoort. Ja, als inspecteur lever je eerstelijns, gemeenschapsgerichte politiezorg. Wat dat precies betekent? Dat je deel wordt van een in de samenleving geïntegreerde politie. Inspecteurs staan als team ten dienste van de burger en gaan met de gemeenschappen op zoek gaan naar gerichte oplossingen voor problemen. Kortom, inspecteurs vormen vandaag en morgen 'the beating heart’ van de politie!

Hoofdinspecteur met bijzondere specialisatie
Vrouwelijk rechercheur toont iets op de computer aan mannelijke collega

Hoofdinspecteur met bijzondere specialisatie

Hoofdinspecteurs van politie worden aangeworven op basis van een specifiek bachelordiploma. Die laatste worden hoofdinspecteurs met bijzondere specialisatie, bijvoorbeeld Ecofin, Politieassistent, Labo en ICT.

Wat wordt jouw specialisatie?

 

Commissaris
een vrouwelijke commissaris en een mannelijke commissaris met een radio in de hand

Commissaris

Commissarissen van politie worden wel eens de managers van de politie genoemd. En niet zonder reden!

Ze leiden en begeleiden teams, maken dat (strategische) objectieven bereikt worden, managen belangrijke informatie, nemen beslissingen, ontwikkelen actieplannen én zetten die acties ook op poten.

Zin in een gevarieerde, leidinggevende job?