Spoor binnen station

De Spoorwegpolitie, entiteit van DGA

De Algemene directie bestuurlijke politie (DGA) maakt deel uit van de Federale Politie.

DGA is belast met gespecialiseerde en federale opdrachten van bestuurlijke politie, en in dit kader, met steunopdrachten aan de politieoverheden en aan de diensten van de Geïntegreerde Politie.

Onze diverse functies zijn onze troeven!

Dus... welke specialisatie ga jij kiezen?

De Spoorwegpolitie (SPC) is een van de componenten van DGA. SPC heeft vier hoofdopdrachten: dringende hulp verlenen met interventieploegen, grenscontrole verzekeren aan de Eurostar in het station Brussel-Zuid, (inter)nationale acties opzetten in samenwerking met verschillende partners (Lokale Politie, Infrabel, Securail, MIVB, enz.), en regionale acties organiseren om de veiligheid van de reizigers te garanderen.

Kabeldiefstal
Pickpockets

Veiligheid voor iedereen

Het waarborgen van de veiligheid van de burgers in het openbaar vervoer (treinen en de Brusselse metro) en van de vlotte doorstroming van het spoorverkeer is een prioriteit voor de Spoorwegpolitie. Daarbij valt met name te denken aan zakkenrollers of het omkaderen van grote evenementen waarbij grote aantallen reizigers zich per trein of metro verplaatsen (concerten, betogingen, belangrijke voetbalwedstrijden, enz.), maar ook het probleem van kabeldiefstal op het spoorwegnet.

Spoor buiten

SPC bij u in de buurt

U vindt zeker een SPC-post in uw buurt. De Spoorwegpolitie is immers in heel België aanwezig:

  • SPC Directie (station Brussel-Zuid)
  • SPC Brussel
  • Regio Noord (Antwerpen, Limburg, Vlaams-Brabant)
  • Regio Zuid (Charleroi, Bergen)
  • Regio Oost (Luik, Luxemburg, Namen)
  • Regio West (Brugge, Gent)
Spoor station binnen

SPC, een speler in ecomobiliteit

Bent u geïnteresseerd in de spoorwegwereld? Wilt u een actieve rol spelen in ecomobiliteit? Hebt u interesse voor het milieu? De Spoorwegpolitie, aanwezig op het hele Belgische grondgebied, wacht op u!!!

Word lid van SPC en geniet van talrijke voordelen, waaronder een 1ste klas NMBS-abonnement in heel België. Beproef uw geluk vandaag nog en solliciteer voor één van onze vele jobs.

Quai gare intérieure

Ontmoet een collega van de Spoorwegpolitie

Neem contact met ons op

Hebt u vragen? Wilt u meer weten over de Spoorwegpolitie? Contacteer ons op DGA.SPC@police.belgium.eu. Wij zullen u zo snel mogelijk antwoorden.