Volvo hiver

De Wegpolitie, een entiteit van DGA

De Algemene directie bestuurlijke politie (DGA) maakt deel uit van de Federale Politie.

DGA is belast met gespecialiseerde en federale opdrachten van bestuurlijke politie, en in dit kader, met steunopdrachten aan de politieoverheden en aan de diensten van de Geïntegreerde Politie.

Onze diverse functies zijn onze troeven!

Dus... welke specialisatie ga jij kiezen?

Motos

Onderweg met DAH

De Federale Wegpolitie (DAH) zorgt voor de veiligheid op autosnelwegen en draagt zo bij de verkeersveiligheid, de veiligheid van de bevolking en de vlotheid van het verkeer. Dankzij de opdrachten van DAH wordt ondermeer het aantal verkeersslachtoffers verminderd.

De medewerkers van de Federale Poltie met de auto of moto zijn verdeeld over het ganse land en worden in hun taken bijgestaan door burgerpersoneel (Administratief en logistiek kader).

Daarnaast voert DAH andere opdrachten uit, zoals VIP escortes of begeleidingen van wielerwedstrijden. De aard van deze opdrachten vereist gespcialiseerd materiaal en/of personeel.

Campagne BOB

Samen gaan we verder

DAH werkt nauw samen met veel politionele (politiezones, andere algemene directies van de Federale Politie, ...) en externe (VSV / AWSR / Brussel Mobiliteit, parketten, VIAS, ROADPOL, ...) partners.

Je wenst met ons te werken?

Word een vekeersspecialist. Na je opleiding word je begeleid en opgeleid in basiswegverkeer, beheersing van snelle voertuigen in noodtoestand en in beveiligde interventie op autosnelwegen. Eens geslaagd krijg je het brevet Generalist WPR!

Je wenst motorrijder te worden?

Na je opleiding van generalist kan je een gedegen opleiding volgen om motorrijder te worden. Je moet weten dat het motorrijbewijs geen voorafgaande voorwaarde is om je bij Federale Wegpolitie te voegen!

Je bent 

  • Proactief en met prioriteitszin 
  • Oplossingsgericht op de ondervonden problemen
  • klantgericht 
  • Bereid om anderen te helpen en om de teamgeest te bevorderen 
  • En vooral, gemotiveerd en trots te horen bij de Federale Wegpolitie!

Aarzel niet contact op te nemen met één van onze personeelsleden en kom bij ons werken.

Kandidaturen

We zijn op zoek naar collega's. Je bent welkom! 

Motard Palais Royal

Maak kennis met een lid van de Wegpolitie

Neem contact met ons op