Menu openen
Menu sluiten
Header jobsite

Politiezone Gent

Groepsfoto

Wie zijn we?

Politie Gent staat de klok rond in voor de bescherming en de bewaking van de veiligheid en leefbaarheid in de stad Gent. Ons korps telt 23 diensten waarvan de Interventiedienst, Wijkdienst, Verkeersdienst en Recherchedienst de meest gekende en zichtbare zijn. Uiteraard zijn er achter de schermen nog veel andere diensten en collega’s, die zich ook dagelijks inzetten voor de goede werking van onze organisatie. Met meer dan 1300 flikken, elk met hun specialiteit en expertise, zetten we als één grote flikken-familie de schouders onder een veilig en leefbaar Gent waar ieders rechten en plichten gevrijwaard worden.

Groepsfoto

Waarom zou je kiezen voor Politie Gent?

Dit kan je van ons verwachten:

 1. Familiale sfeer, teamwork en collegialiteit
 2. We geven vertrouwen en verantwoordelijkheid
 3. Waardering voor de eigenheid van iedereen
 4. (Politie) Gent als werkplek
 5. Kansen tot groei, ontwikkeling en doorstroom
 6. Aandacht voor het welzijn en de veiligheid van onze mensen

Word jij de IK in FLIK? Lees hier onze werkgeversbelofte

Michèle
Matto
Sven

Waarom werken zij zo graag bij de Gentse politie?

Ontdek waarom onze Gentse Flikken hun job zo graag doen.

“Het team van jeugdinspecteurs probeert jongeren met een problematische achtergrond te helpen. We zijn een luisterend oor voor de jongeren uit de buurt, door aanwezig te zijn op plaatsen waar ze elkaar treffen. Zo geven wij een belangrijk signaal.” - Jeugdinspecteur Sven

“Mensen enthousiasmeren om voor een loopbaan bij de politie te kiezen en hen informeren en voorbereiden op de selecties, doe ik supergraag. Mijn steentje kunnen bijdragen om de juiste mensen op de juiste plaatsen te krijgen, daar doe ik het voor.” - Consulente Team Loopbaan Michèle

“Ik ben de woordvoerder van de Lokale Politie Gent en ook één van de beroepenvoorlichters. Als woordvoerder kan ik het goede werk van de Politie Gent in de kranten, radio en op tv brengen. Als beroepenvoorlichter kan en mag ik de mensen warm maken om te gaan voor een job bij de politie. Je kan altijd op de collega's rekenen, we zijn een hechte familie. De Gentse Flikken zijn gewoon de max.” - perswoordvoerder Matto

Duo

Wie zoeken wij?

Binnen Politie Gent kan je aan de slag als operationele of administratieve en logistieke medewerk(st)er.

Elke stad en elk politiekorps heeft haar eigen DNA. Bij de Gentse politie werken wil zeggen dat je echt wil bijdragen tot de veiligheid en leefbaarheid van het prachtige Gent, dat je gelooft in een nabije politie die werkt in goede relatie met haar partners en vooral met haar bevolking en dat je iemand bent die graag verantwoordelijkheid opneemt.

Een echte Gentse Flik is een operationele of ondersteunende medewerk(st)er die 100% zichzelf kan zijn in ons korps maar die zich ook 100% inzet om respectvol en integer te handelen en teamgericht te werken.

Ben jij

 • integer en transparant;
 • goed met mensen;
 • zelfstandig en actief;
 • gedreven en communicatief;
 • en doelgericht en leergierig?

Dan ben jij de flik die we zoeken!

Werken bij Politie Gent

Heb jij altijd al willen werken bij de Gentse flikken?

Ik zoek een job in uniform

Liesbet en Valerie
Meer info

Ik zoek een job in burger

CALog
Meer info

Ik ben nog niet geslaagd voor de selectieproeven

Je bent er bijna!

Om je kandidaat te stellen voor een uniformfunctie, moet je eerst slagen voor de algemene selectieprocedure van de politie.

Meer over onze vacatures in uniform

Ik ben reeds geslaagd voor de selectieproeven

Bekijk alle vacatures in onze politiezone

Actualiteit

Ontdek hier de laatste nieuwtjes van Politie Gent.

Website Politie Gent

Voor het laatste nieuws, een afspraak maken, persberichten lezen en nog zoveel meer kan je steeds terug op onze algemene website.

Lees meer
Ondervraging door Liesbet
Verkeerscontrole
Ozlem

Ontmoet één van onze collega's

En stel al je vragen!

Contact

Gent heeft je nodig, net als Politie Gent. Trouw aan je roots en vol van onze stad. Plichtsbewust en behulpzaam voor iedereen van Gent. Vind je respect, integriteit en teamgericht werken belangrijk? Doe het, word 100% flik, word 100% IK.