zijaanzicht combi opschrift PZ Aalst
politiehuis
Anoniem voertuig close

Politiezone Aalst

Mooi gelegen tussen Gent en Brussel, is Aalst een centrumstad langs de Dender. De stad telt ruim 88000 inwoners, ook wel Aalstenaars of Oilsjteneers genoemd. Aalst is de op een na grootste stad in Oost-Vlaanderen en naar inwonertal de vijfde stad van Vlaanderen. Het maakt van Aalst en middelgrote politiezone met een 300-tal medewerkers. 

Kiezen voor onze politiezone is ook kiezen voor een uitdaging, als stad worden we immers mee beïnvloed door de criminele invloedsfeer van Brussel en staan we voor dezelfde grootstedelijke uitdagingen.  Voor meer over Politie Aalst, neem een kijkje op onze website

Verkeerssituatie
Waardenkompas
Drinkfles "samen met jou"

Samen werken aan een veilig Aalst; onze waarden

Als één team werken om Aalst vandaag en morgen veiliger te maken, dat is onze hoofdtaak. In het Aalst van morgen zijn we een daadkrachtige veiligheidspartner. We hebben oog voor vernieuwingen in een snel veranderende maatschappij. Als werkgever hechten we belang aan mens én resultaat, aan werkplezier en persoonlijke ontwikkeling.

Bij Politie Aalst gaan we voor kwaliteit en verbondenheid. Op een respectvolle en open manier treden we in dialoog. We zijn fier op onze voorbeeldfunctie en professionaliteit.

Bijzonder bijstandsteam
Hondenbrigade
Pak OOH
schietstand

Wat kan je verwachten bij Politie Aalst

Bij politie Aalst vind je sowieso een job met variatie, groeikansen en maatschappelijk belang – zowel als burger als in uniform. We zijn als politie niet enkel handhaver maar ook werkgever. Het is belangrijk dat we zorg dragen voor onze medewerkers en hen ondersteunen tijdens hun carrière bij Politie Aalst. Doorgroeimogelijkheden; zowel horizontaal als verticaal

Verschillende specialisaties: motorrijders, hondenbrigade, patrouille per fiets, bijzonder bijstandsteam, ORCO,…

Continue opleiding

Verschillende projecten als drugs, overlast, bestuurlijke handhaving,…

Kwalitatief en persoonlijk materiaal: individuele radio voor operationeel personeel, persoonlijke laptop en GSM, bodycams voor de collega’s op de baan, …

Digitalisering: zoveel mogelijk werkstromen worden gedigitaliseerd, gebruik van power apps

Eigen schietstand, fitnessruimte en een dojo

Jaarlijkse teambuilding, sportdag

Klaar om je kans te grijpen en samen met ons de uitdaging aan te gaan?

Ik zoek een job in uniform

Thijs en Guy Uniform
Meer info

Ik zoek een job in burger

Jobs in burger meeting callisto
Meer info

Ik ben nog niet geslaagd voor de selectieproeven

Je bent er bijna!

Om je kandidaat te stellen voor een uniformfunctie, moet je eerst slagen voor de algemene selectieprocedure van de politie.

Meer over onze vacatures in uniform

Ik ben reeds geslaagd voor de selectieproeven

Bekijk alle vacatures in onze politiezone

Waar kan je ons ontmoeten?

PZ Aalst wil 'bereikbaar' zijn voor geïnteresseerden in een job bij de politie. Wij hechten daarom veel belang aan aanwezigheid op beurzen, infomomenten voor laatstejaarsstudenten, lokale evenementen en organiseren meermaals per jaar een eigen infodag in ons politiehuis. Hou onze facebookpagina en deze site in de gaten om te weten te komen waar je ons zoal kan vinden

dames operationeel
Statische foto 2 ops + 1 calog personeel

Graag een collega ontmoeten?

De contactpunten rekrutering maken deel uit van het rekruteringsteam van Politie Aalst. Dit zijn zowel operationele personeelsleden als personeelsleden met een burgerfunctie die zich vrijwillig hebben opgegeven om mee te werken aan de rekrutering van onze politiezone.

Ze zijn gepassioneerd door hun vak en willen graag toekomstige collega’s zoveel mogelijk ondersteunen. Ze geven je graag meer info en beantwoorden al je vragen over hoe het nu echt is om bij de politie te werken.

Onze contactpunten rekrutering geven je meer informatie over welke stappen je moet doorlopen in de selectie om aan de slag te kunnen bij de politie. Ze kunnen je op weg helpen en ondersteunen bij de voorbereiding van je selectieproeven, je sollicitatiegesprek of je jobkeuze.

Je kan je algemene vragen of een gesprek met één van onze collega’s ook vragen via PZ.Aalst.Rekrutering@police.belgium.eu.

Wij luisteren

Ben jij getriggerd door een job in uniform maar weet je niet goed hoe hieraan te beginnen? Ben je geïnteresseerd in een administratieve job bij de politie maar weet je niet goed welke mogelijkheden er allemaal zijn? Dan kan je als burger terecht bij ons Team Rekrutering en Selectie. Ze willen graag toekomstige collega’s zoveel mogelijk ondersteunen. Ze geven je meer info en brengen je eventueel in contact met een contactpunt rekrutering die al je vragen kan beantwoorden over hoe het nu echt is om bij de politie te werken. Je kan je algemene vragen of een gesprek met één van onze collega’s ook vragen via PZ.Aalst.Rekrutering@police.belgium.eu.