Menu openen
Menu sluiten
Brugse politie aan de reitjes

Over ons

De lokale politie van Brugge maakt deel uit van de geïntegreerde politie en is actief op het volledige grondgebied van de stad Brugge. Het Brugse politiekorps is het grootste korps van West-Vlaanderen en telt om en bij de 470 medewerkers. Politiezone Brugge streeft ernaar om zo dicht mogelijk bij de bevolking te staan. Klantvriendelijkheid en bereikbaarheid zijn hierbij cruciaal.

Politiezone Brugge heeft 4 regio's waartoe meerdere deelgemeenten behoren. Deze zijn:

 • Regio Centrum
 • Regio Oost 
 • Regio Noord
 • Regio West

Het hoofdcommissariaat met ondersteunende diensten zoals HR, facility, communicatie, verkeer...bevindt zich aan de Lodewijk Coiseaukaai.

  Interventie
  Slachtofferhulp
  auto
  axelle

  Een spannende job dicht bij huis

  Enkele redenen om bij Politie Brugge te werken:

  • Je werkt in een wereldberoemde stad
  • Je kan iets betekenen voor elke Bruggeling en de vele toeristen
  • Je kan doorgroeien in de grootste politiezone van West-Vlaanderen
  • Brugge heeft 2 voetbalploegen in 1e klasse, een zeehaven en een gevangenis
  • Je bent zeker van een vaste job dicht bij huis 
  • Je komt terecht in een familiale sfeer waar collegialiteit op de eerste plaats staat
  • We dragen welzijn en een goede werksfeer hoog in het vaandel
  Voetbal
  Lies

  Is het voor jou?

  Woon je in of rond Brugge en ben je op zoek naar een spannende job dicht bij huis? Wil je je inzetten voor de samenleving? Wil je actie en tegelijk mensen helpen? Zeg je voluit 'ja' op deze vragen, dan is een job bij Politie Brugge zeker iets voor jou!

  Bij de politie werken, betekent teamwork en veel uitdaging. Je kan meteen na de secundaire school je kans wagen, maar ook wie een bachelor of master op zak heeft, kan starten aan de politieschool. Bij Politie Brugge zijn trouwens heel veel doorgroeimogelijkheden met een grote verkeersdienst, recherche, event- en voetbalcel, dierenpolitie, fietsinterventieteam, Cobra enz. Je kan je hoofdjob combineren met een bijfunctie, zoals spotter bij de voetbal, slachtofferbejegenaar, camera-operator en veel andere opties.  

  Een job bij Politie Brugge

  Politie Brugge heeft een aantal contactpunten rekrutering die je kunnen begeleiden tijdens de selectieprocedures. Ze geven je uitleg over de testen, de opleiding en de jobmogelijkheden. Je kan hen contacteren door een mail te sturen naar pz.brugge.jobinfo@police.belgium.eu.

  Voor alle vacatures voor geuniformeerden en burgerprofielen kan je terecht op politiebrugge.be. Voor meer informatie over de rekrutering en selecties kan je terecht op work.politiebrugge.com.

  We organiseren geregeld info- en coachingsessies en andere events. Je kan je rechtstreeks inschrijven via work.politiebrugge.com/evenementen.

  Vacatures

  Heb je altijd al gedroomd van een job bij de politie ? Of ben je uitgekeken op je huidige job en klaar voor een carrièreswitch? Dan is het nooit te laat om je kans te wagen voor een plaatsje op de banken van de politieschool.

  Bekijk hieronder al onze openstaande vacatures.

  Ik zoek een job in uniform

  wijkinspecteurs op de fiets
  Meer info

  Ik zoek een job in burger

  calog
  Meer info

  Evenementen

  Weet je niet zo goed wat er jou te wachten staat? Wil je meer weten over Politie Brugge en over de diverse functies binnen dit politiekorps? De Brugse politie organiseert nu en dan infomomenten en events waar je een kijkje kan nemen achter de schermen. 

  regio west

  Ontmoet een collega

  Wil je een collega contacteren of een vraag stellen? Via deze link kan je de contactgegevens van alle medewerkers (uniformfuncties en burgerpersoneel) terugvinden.

  Contact