commissaris tim

Commissaris Tim bepaalt mee de richting: “De beste job ter wereld!”

Collega Tim is een geboren leider die motiveert en vertrouwen geeft. Je zou hem een manager kunnen noemen, maar hier bij de politie zeggen we gewoon … commissaris. “We stimuleren autonomie en creëren kansen voor onze medewerkers”, zegt Tim daarover. Iets voor jou? Bekijk de vacature en solliciteer. 

 

Wat doet een commissaris? 

Een commissaris coördineert bij de politie al het operationele werk van de politiezone of federale dienst over de afdelingen en teams heen. Bij Tim, die bij de Lokale Politie werkt, gaat dat over onder meer interventie, wijkwerking, verkeer en recherche.  

“Ik zorg dat die diensten optimaal kunnen samenwerken. Vandaag bereid ik misschien toezicht op evenementen voor, morgen ben ik telefoontoestellen aan het bestellen en overmorgen ben ik bezig met de integratie van nieuwe software”, vertelt Tim. “Mijn takenpakket is heel breed en ik heb écht het gevoel dat ik dicht bij de bevolking sta. Ik probeer dan ook zo veel mogelijk mee op de baan te gaan met de inspecteurs.” 

 

De hoofdtaak van een commissaris: mensen inspireren 

Bij de politie is teamwerk van uitzonderlijk belang. We zetten dan ook heel erg in op een open beleid waarin iedereen kan groeien. “Een commissaris moet mensen inspireren en vertrouwen geven. Dat is misschien wel het meest uitdagende aspect van mijn job”, zegt Tim. “Tijd vrijmaken om te babbelen met en te luisteren naar mijn medewerkers is noodzakelijk. Gelukkige mensen presteren beter.” 

 

“Dit is de meest fantastische job ter wereld.” 

Als commissaris maak je mee het verschil. Niet alleen voor de burgers, maar ook voor de collega’s. Da’s een van de redenen waarom Tim elke dag met plezier komt werken. “Mijn job is de meest fantastische ter wereld. Als kleine jongen keek ik al vol bewondering naar de politieman die ons hielp oversteken aan de schoolpoort. Ik vind het geweldig om mensen te helpen. We moeten er samen voor zorgen dat we een positief beeld van de politie en ons werk uitdragen.” 

 

Hoe word je commissaris bij de politie? 

Tim startte als inspecteur en met zijn masterdiploma kon hij intern solliciteren voor de graad van commissaris. Zo kon hij een stap overslaan: normaal groei je via hoofdinspecteur door naar ‘manager van politie’.  

Ook wie nog geen ervaring heeft bij de politie en afgestudeerd is als master, kan commissaris worden. Je volgt dan een betaalde opleiding van twee jaar. Heb je goesting gekregen om net als Tim een team te leiden en begeleiden? Stel je snel kandidaat