inspecteur csd antwerpen

CSD Antwerpen – Minder zichtbaar, altijd onmisbaar!

Een kleurdoos aan diensten, met elk hun eigenheid en taken maar met één gemeenschappelijk doel: jouw veiligheid en die van onze gemeenschap. De coördinatie- en steundirectie Antwerpen is een ondersteunende schakel in het politielandschap. Misschien niet de bekendste of meeste zichtbare dienst die er bestaat, maar net daarom niet te onderschatten en broodnodig!

 

Divers, maar één team

“De Coördinatie- en Steundirectie Antwerpen bestaat uit zoveel diensten, maar alle collega’s hebben hetzelfde doel voor ogen. Iedereen wil anderen helpen en ondersteunen, elkaars werk beter of makkelijker maken. Of ze nu noodoproepen beantwoorden (meldkamer), informatie verzamelen, verwerken en verrijken (Arrondissementeel Informatiekruispunt en Bestuurlijke informatiecel), steden en gemeenten ondersteunen in hun bestuurlijke aanpak van criminaliteit (Arrondissementeel Informatie- en Expertise centrum), ervoor zorgen dat iedereen hun materiaal heeft waarmee ze aan de slag kunnen (logistiek), zorgt dat slachtoffers op een juiste manier worden bijgestaan (slachtofferbejegening) of dat de werkplekken proper gehouden worden (poetspersoneel). Iedereen is in de weer voor anderen”, zegt beleidsmedewerker Lise.

 

Het interventiekorps: Flexibel. Krachtdadig. Altijd. Overal.

Het interventiekorps is de ideale dienst voor wie graag het hele politielandschap verkent. Omdat we overal in België komen en werken, leer je veel diensten en zones kennen en leg je overal contacten. Je werkdag start en eindigt op kwartier Valaar, alles daartussen is een avontuur. Dus weet je nog niet zeker waar je wilt werken binnen politie of wil je jezelf nog niet vastpinnen aan een zone of dienst? Dan biedt het interventiekorps een aantrekkelijke job vol uitdagingen in een dynamisch team!

 

De meldkamer: Rust in een noodsituatie.

“De noodcentrale 101, dringende politiehulp, goedendag.” Dit, meer dan duizend keer per dag. Een job in de meldkamer is áltijd belangrijk! Jij zorgt ervoor dat dringende hulp geboden wordt aan mensen in nood met oog voor de veiligheid van de collega’s op het terrein. Als calltaker, als dispatcher of als coach, iedereen is belangrijk. “Als aan het einde van de dienst een mailtje verschijnt waarop een woordje van dank staat én iedereen is gezond en wel naar hun familie kunnen terugkeren … daar zet ik graag mijn ‘pet’ van dispatcher voor op” zegt Steve, dispatcher in de meldkamer Antwerpen.

 

 

Wil jij ook het verschil maken? Solliciteer dan snel voor een uitdagende functie bij CSD Antwerpen!

Ontdek onze vacatures