inspecteurs luchtvaartpolitie voor vliegtuig

De veiligheid van onze luchthavens verzekeren, het is niet iedereen gegeven

Iedereen wil een veilige luchthaven en dat is terecht! Een uitdaging die niet iedereen aandurft of aankan. Je moet ervoor uit het goede hout gesneden zijn. Als bewaker van onze buitengrenzen heb je een grote verantwoordelijkheid, maar krijg je minstens even veel kansen om je carrière sky-high te lanceren. En je komt sowieso in een erg samenhangend team terecht.

 

Uniek politiewerk

In de luchthaven van Deurne, beter bekend als Antwerp Airport, voeren we uiteraard de basispolitietaken uit. Maar er is meer. Wat ons uniek maakt is onze expertise in het opsporen van valse en vervalste identiteitsdocumenten. Die kennis zorgt ervoor dat onze teamleden vaak gevraagd worden en gewaardeerde medewerkers zijn voor internationale missies onder de koepel van FRONTEX.

 

Het leven op de luchthaven

Ook het alledaagse leven op een luchthaven valt onder onze verantwoordelijkheid. Het onderzoek naar luchtvaartongevallen, het uitvoeren van controles op de (kleine) luchtvaart, boorddocumenten inspecteren en ademtesten doen. Ook het repatriëren van wie illegaal in ons land verblijft, nemen wij voor onze rekening. Zo alledaags zijn onze dagen dus duidelijk niet, maar boeiend zijn ze zeker. Je bent er ook helemaal voor wie de luchthaven bezoekt. Je hebt dus veel contact met mensen. Je vindt het dan ook zelf je plicht hen bij te staan, te helpen en te beschermen.

 

Kansen te over

De Luchtvaartpolitie Antwerpen vormt een unieke en opwindende wereld, boordevol kansen om jezelf te blijven ontwikkelen als mens en professional én de veiligheid en integriteit van ons luchtruim te garanderen. Durf jij die uitdaging aan? Wil jij een verschil maken in de maatschappij én in ons team? Durf je je vleugels uitslaan en vliegen? Ontdek snel hoe jij je volgende stap zet om onze collega te worden.

 

 

Meer weten over de Directie van de Luchtvaartpolitie?

Ontdek het hier