inspecteur fgp antwerpen controleert wagen

Een veroordeling door jouw doorgedreven onderzoek blijft bijzonder

Je expertise uitbouwen in een job met grote maatschappelijke relevantie en aantrekkelijke arbeidsvoorwaarden: het is geen droom, wel een job bij de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen. Bij ons vind je een waaier aan specialisaties; je vindt dus zeker ook een uitdaging die bij jou past. FGP Antwerpen bestaat uit vier grote clusters: WBB (Welzijn, Beleidsondersteuning en Beheer), Intelligence, Onderzoek en CTF (Cybercrime, Technology en Forensics). Aan mogelijkheden dus geen gebrek.

 

Belangrijke schakel bij veroordelingen

Voor veel collega’s is die invloed die hun job heeft op de samenleving niet te onderschatten.

“Het moment waarop een verdachte veroordeeld wordt op basis van jouw doorgedreven onderzoek en vaststellingen blijft bijzonder”, vertelt een rechercheur. De FGP is een enorm belangrijke schakel in het politielandschap. Zo zijn er de bedankingen van slachtoffers als een dader is gevat of wanneer je iemands nadelen kan recupereren. Of wanneer je soelaas kan brengen bij een onduidelijk overlijden. “Families proberen soms gewoon te begrijpen wat er is gebeurd. Als jij duidelijkheid kan geven, geef je hen de mogelijkheid om een ingrijpend verhaal af te sluiten.”, vertelt een onderzoeker. Maar ook de missing link in een hoop informatie vinden, die een zaak in een stroomversnelling duwt, is cruciaal. Dan weet je dat jij het verschil maakt.

 

De kick van een spoor

Werken voor de Federale Gerechtelijke Politie geeft voldoening in al z’n aspecten. Of jij nu diegene bent die een dader vat, de juiste informatie aanreikt of interne ondersteuning biedt, elke schakel is van even groot belang. “De AHA-momenten waarop alle puzzelstukken in elkaar passen, wanneer er allerhande elementen naar boven komen die samen opheldering opleveren: daar doe je het voor”, vertelt een collega. “Het is ook een kick als we weer een spoor vinden, een detail in een verklaring, een datumstempel in een foto die ons in de juiste richting zet over het tijdsgebruik, of een stukje telefonie dat aantoont dat we wel degelijk de juiste persoon op het spoor zijn!”

 

Teamwork

Bij FGP Antwerpen werk je nooit alleen. In deze uitdagende tijden staat criminaliteit technologisch verder dan ooit, daarom moeten een hoop diensten goed met elkaar samenwerken om snel tot de juiste resultaten te komen.

“Tijdens een internationaal fraudeonderzoek hebben we samengewerkt met de Nederlandse politie en met verschillende Vlaamse en Federale controlediensten. Zo hebben we een ongeziene bewijslast opgebouwd. Bovendien kunnen we nog altijd een beroep doen op dit netwerk van externe partners en deskundigen", vertelt een collega. Het werkveld van de Federale Gerechtelijke Politie Antwerpen gaat dus zelfs over de landsgrenzen heen.

 

Wil jij ook het verschil maken? Solliciteer dan snel voor een uitdagende functie bij FGP Antwerpen!

Ontdek onze vacatures