federalepolitie-headerhelene

Inspecteur Hélène: “Je moet houden van onverwachte situaties”

“Ik heb ’s avonds nooit zin om te stoppen” 

Hélène werkte de eerste acht jaar na haar studies communicatie in verschillende domeinen. “Maar ik voelde me nooit 100 procent op mijn plaats”, zegt ze daarover. “Ik dacht: ‘nu is het tijd om bij de politie te gaan’.” Dat was een goeie keuze, want Hélène houdt duidelijk van haar job. “Het is zo gevarieerd, ik verveel me nooit. Ik heb ’s avonds zelfs nooit zin om te stoppen”, lacht ze.  

Bij het Interventiekorps zorgt inspecteur Hélène mee voor de ordehandhaving in de publieke ruimte. “Dat gaat vooral over beveiliging op evenementen. Je kunt ons bijvoorbeeld vinden op Tomorrowland, op een match van de Rode Duivels, op Europese evenementen — zoals de Europese Top of het bezoek van een minister — maar ook op sociale evenementen, zoals betogingen.  

 

“Bij de politie ben je nooit alleen. Nooit” 

Door die variatie in opdrachten vraagt een job bij het Interventiekorps de nodige flexibiliteit. “We hebben geen vast uurrooster, en je moet ervan houden om in onverwachte situaties terecht te komen”, zegt Hélène. “Daarom is het fysieke ook cruciaal. Veel lopen en trainen is dagelijkse kost.” 

En hoe zit het met de teamspirit? “Die is hier duidelijk voelbaar. Zelfs wanneer je je beschermde kledij aandoet, ben je nooit alleen. Nooit.” 

 

Kom naar een infodag voor inspecteurs 

Inspecteur Hélène heeft nog geen seconde spijt van haar carrièreswitch. “Het Interventiekorps is een goeie levensschool om te beginnen bij de politie”, zegt ze. Ook zin in een job vol afwisseling? Kom eens een babbeltje slaan met ervaren inspecteurs op een infodag of stel je vragen aan een contactpunt rekrutering in jouw buurt.