federalepolitie-headerjef

Inspecteur Jef: “Wij staan dicht bij de bevolking”

“We zijn makkelijk te benaderen” 

Inspecteur Jef patrouilleert vooral met de fiets door Schoten. Een voordeel, volgens hem. “Fietsen is mijn hobby, dus dat is mooi meegenomen. Maar het grootste pluspunt is dat we makkelijk aanspreekbaar zijn. Je merkt dat de inwoners daar positief tegenover staan. Een politiecombi blijkt toch soms een barrière om ons te benaderen.”  

 

“Je moet je aanpassen aan de doelgroep” 

Jef heeft een gevarieerde job. Hij bewijst dat je als inspecteur bij de Lokale Politie van alle markten thuis moet zijn. “We bemiddelen bij burenruzies, staan slachtoffers bij, doen vaststellingen van verkeersovertredingen, … En bij het interventieteam komen er ook onthaalshiften bij.”  

Elke dag opnieuw komt Jef met veel mensen in contact — zowel burgers als collega’s. Een inspecteur van het interventieteam moet dus met iedereen kunnen omgaan. “Onze ideale collega is daarom iemand die bijzonder sociaal is, maar vooral de communicatie kan aanpassen aan de doelgroep waarmee hij of zij praat”, zegt hij daarover. “Zelf ga ik met een voldaan gevoel naar huis als ik de burger heb kunnen helpen door de juiste informatie te geven of hem correct door te verwijzen. Daar streef ik altijd naar.” 

 

“Een job als inspecteur is een echte aanrader!” 

Jef gaat altijd met plezier werken. Hij vindt dan ook veel variatie in zijn werk. “Ik zou een job als inspecteur zeker aanraden, omdat het uitdagend en flexibel werk is”, zegt de inspecteur. “En bij de Lokale Politie in Schoten is het echt wel plezant. Er heerst hier een positieve sfeer en er wordt veel gelachen. Da’s wel belangrijk in onze job, dat je soms kunt lachen - om het werk even te kunnen vergeten.”  

Ook zin om als inspecteur aan de slag te gaan? Bekijk de vacature en stel je nu al kandidaat. Tijdens een infomoment kom je meer te weten. Hou zeker onze evenementenpagina in de gaten. Of stel je vragen aan een contactpunt rekrutering in je buurt.