inspecteur-wendy

Inspecteur Wendy: "Soms moet je gewoon springen"

“Het beste van wat ik zocht in een job” 

In haar job als verpleegkundige bleef Wendy wat op haar honger zitten. Mensen helpen deed ze graag, maar ze miste uitdaging, variatie en groeikansen. Ze ging op zoek naar een job die dat wel volop had en die ze dus voor lange tijd zou kunnen doen. Inspecteur bij de politie bleek alles in zich te hebben wat Wendy van een job verlangde: anderen helpen, elke dag iets anders en geprikkeld worden om door boeiende uitdagingen. “Op een beurs had ik een goed gesprek met enkele politiemensen over de job en wat die inhoudt. Ik praatte ook met vrienden en kennissen die bij de politie actief waren.” De enorme variatie en doorgroeimogelijkheden waren voor Wendy, vandaag hoofdinspecteur, doorslaggevend. 

 

De selectieproeven 

Praten met mensen die in het veld staan over wat ze allemaal meemaken, voor jezelf uitmaken of je de moeilijke situaties die sowieso komen, zal aankunnen. Dat is een belangrijke tip die Wendy voor geïnteresseerde kandidaten heeft. Wendy: “Spreek af met met mensen die de job doen, die weten wat in de cursussen staat en die meemaakten wat niet in een cursus staat. Het contactpunt rekrutering brengt je met echte inspecteurs in contact.”  

“Op de proeven kan je je wel voorbereiden, maar uiteindelijk moet je gewoon springen. Het selectieproces neemt wat tijd in beslag, Dat stimuleerde me extra om te slagen, want ik wou geen tijd verspillen. Voor het functioneel parcours kan je trainen, voor de meeste andere proeven blijf je het best jezelf. Tijdens de gesprekken word je wel eens getest met een complexere vraag, dat is normaal, maar laat je niet uit je lood slaan.” 

 

“The sky is the limit” 

“Het jaar opleiding zorgt meteen voor een band met de mederekruten. Je gaat allemaal voor hetzelfde doel, wordt misschien ooit collega en dan supporter je voor elkaar. Ook de lesgevers ondersteunen je en willen dat je slaagt. En dat je voor de opleiding een salaris krijgt, is meegenomen. Er wordt serieus ingezet op de teamgeest. Je moet op elkaar kunnen rekenen, elkaar kunnen vertrouwen. Daar zorgt de opleiding zeker voor. 

Er ging echt een wereld aan mogelijkheden voor me open. Van cavalerie tot spoorweg- of scheepvaartpolitie en veel meer. Je kunt in elke mogelijke richting groeien, je ervaring vanuit interventie inzetten om het beleid mee te bepalen en door te groeien tot hoofdinspecteur … The sky is the limit. Zo voelt het voor mij. Van routine of vastroesten is er geen sprake en zo heb ik het graag.” 

 

Ook zin om te springen? 

De opleiding tot inspecteur ontdekken, vragen stellen aan toekomstige collega’s en er zelf helemaal voor gaan? Dat kan op een van onze infomomenten, door hier heel makkelijk je vragen te stellen, of te solliciteren als inspecteur.