inspecteurs wegpolitie

Jij de weg op, alle problemen van de baan.

Een werkterrein over de hele provincie. Verkeersposten in Antwerpen, Brecht, Grobbendonk en Turnhout en andere diensten, strategisch geplaatst rond Antwerpen. Bij de Wegpolitie Antwerpen veeg je figuurlijk de problemen van de baan. Met wat je doet maak je het verschil voor individuele burgers en de gemeenschap. Goed werk, da’s wat je bij ons doet.

 

Jouw werk doet beter verwerken

“Een aantal verkeersongevallen zullen me altijd bijblijven,” vertelt Yann, motorrijder bij de wegpolitie. En al kunnen we verkeersongevallen jammer genoeg niet voorkomen, onze verantwoordelijkheid nemen en ter plaatse het best mogelijke werk te leveren, kunnen we dan weer wel. De juiste vaststellingen maken de verdere afhandeling een stuk vlotter. “Als eerste ter plaatse, kan je achteraf aan de nabestaanden veel informatie geven die het verlies beter helpt verwerken,” vult Yann aan. Efficiënt en menselijk werken zorgt voor de grootste impact. Een combinatie die je leert combineren.

 

Duidelijk en dynamisch

Bij de wegpolitie draag je de verantwoordelijkheid voor acties op de toegewezen wegen. Het doel dat je altijd voor ogen hebt? De verkeersveiligheid verhogen, de samenleving beschermen en vlot verkeer verzekeren. Uitdagingen die je met een team gelijkgestemde collega’s dagelijks waarmaakt. Gespecialiseerde acties geven je job extra pit. VIP’s en wielerwedstrijden begeleiden horen ook tot je taken. Tijdens dat stukje glamour, onder het oog van de camera’s, bewijzen we dan ook graag onze cruciale rol.

 

Actief het verschil maken

De verkeersveiligheid bevorderen, verkeersstromen in goede banen leiden, het lijkt je wat? Dan is de Wegpolitie Antwerpen dé plek voor jou. “WODCA- en snelheidsacties geven voldoening,” vult Yann aan, “Bestuurders duidelijk maken dat alcohol en rijden niet samengaat, zorgt vaak voor opluchting bij de andere inzittenden.”

Bij de Wegpolitie Antwerpen maak je het verschil. Op de weg en in de houding van veel bestuurders.