inspecteur begeleiden geboeide verdachte

Veiligheid, da’s onze grootste zorg

Directie Beveiliging Antwerpen (DAB) – Uw veiligheid, onze zorg!

Welkom bij de Directie Beveiliging Antwerpen, een onmisbaar onderdeel van de Algemene Directie Bestuurlijke Politie (DGA) met een zeer specifieke en actievolle missie! Onze taken zijn gericht op het waarborgen van de veiligheid op cruciale locaties in België. Van nucleaire sites tot hoven en rechtbanken, van transport en toezicht op gevangenen en beveiligen van processen.

 

Op attitude en durf staat geen diploma

Wat een job als Beveiligingsagent bij de DAB (Dienst Beveiliging) zo bijzonder maakt, is dat je er geen specifiek diploma secundair onderwijs voor nodig hebt. Een gezonde dosis wilskracht en enthousiasme én je zin voor avontuur geven je alle kansen op een opwindende loopbaan als operationeel lid van de politie.

 

Erg alert en heel trots

“Bij het terreurproces stonden wij in voor de begeleiding, het transport en de beveiliging van de terreurverdachten,” steekt Mats, commissaris bij DAB van wal. “Vanaf dag 1 waren de ogen op ons gericht. Alles wat we deden werd minutieus bekeken. We waren dan ook erg alert op het nauwgezet uitvoeren van onze taken. Want we wisten dat elk puntje van kritiek direct zou uitvergroot worden. Tegelijk waren we ook erg trots. Trots op het harde werk van onze collega’s in de voorgaande maanden en trots dat wij ertoe kunnen bijdragen dat hun werk alle aandacht krijgt tijdens het proces door voor een goede beveiliging te zorgen. Dat geeft heel veel voldoening.”

 

 

Net als Mats klaar voor een actieve rol in specifieke beveiliging?

Grijp je kans!