Menu openen
Menu sluiten
Groepsfoto bij zonsondergang

Politie Regio Turnhout

Samen voor veiligheid

Bij ons...

Bij de politie regio Turnhout gaan we voor politiewerk door mensen 👮‍♂️👮‍♀️, voor mensen. Bij ons kom je terecht in een veilige werkomgeving waar je authentiek kan en mag zijn. Een thuishaven voor talent en deskundigheid en een vruchtbare bodem voor ontwikkeling 🌱. ‘Samen voor veiligheid’ is het motto. Met een 300-tal medewerkers bouwen we aan een korpsploeg . Vertrouwen en wederzijds respect zijn de uitgangspunten.

Door ons gevarieerd en uitgebreid werkterrein zit de job vol afwisseling. Onze politiezone bestaat uit een bruisende centrumstad en 6 gemeenten en ligt in het noorden van de provincie Antwerpen, vlakbij de Nederlandse grens. Je vindt er niet alleen heel wat lagere, middelbare en hogescholen, maar ook heel wat recreatiegelegenheden (pretpark, vakantiepark, campings, ...). De politiezone ligt vlakbij de E34-snelweg Antwerpen-Eindhoven en is daardoor makkelijk bereikbaar. Er zijn ook heel wat industrie- of bedrijvenzones. Daarnaast zijn we ook een politiezone met erg veel natuur- en landbouwgebied. Een politiezone met heel wat sterke troeven dus! Wil je meer weten over het kader waarin wij werken? Die lees je in onze missie-visie-waarden. Bondig, maar helder: klik hier. 

Hoofdcommissariaat lokale politie Regio Turnhout

Onze troeven

Bij de lokale politie regio Turnhout kom je terecht in een korps in volle groei en evolutie naar een moderne politieorganisatie. Op mensenmaat is onze maatstaf. Dat merk je in onze samenwerking, in onze ondersteuning en in ons beleid.  Bij een koffietje☕, als het kan. Of een theetje 🍵. Want iedereen is anders en die diversiteit zien wij als een grote troef.  Leuke collega’s en lekkere koffie zijn veel waard, maar ook deze troeven maken jouw werkdag aangenamer:

 • ruime parkeergelegenheid, ook voor fietsen
 • gespecialiseerde diensten
 • foodbox met warme maaltijden
 • snoepautomaat
 • broodjesservice (middag)
 • lekkere koffie à volonté
 • sociale en sportieve activiteiten, het hele jaar door
 • fikse korting voor NRG fitness in Turnhout
 • ...
Inspecteur interventie
Inspecteur onthaal

Jouw troeven

Draag je een uniform? Dan gaan we ervan uit dat je de kwaliteiten in huis hebt die uniformwaardig zijn. We benadrukken liever nog eens dit: we gaan voor politiewerk door mensen, voor mensen. Daardoor zijn we laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen. Ben jij makkelijk aanspreekbaar? Check ✅! Kan je ook deze eigenschappen afvinken?

 • Een dienstverlenende en dienstbare houding: Je wil ten dienste staan van de burger, maar ook van het team en de organisatie. Dat doe je spontaan op een klantvriendelijke, correcte, constructieve en sociale manier.  
 • Authentiek: Je communiceert open, transparant en eerlijk. Zo creëer je vertrouwen tussen collega’s, burgers en partners.
 • Een natuurlijke drive om samen te werken: “Samen voor veiligheid” is ons motto. Dat lijkt ons helder en duidelijk. 
 • Veerkrachtig: Je bent oplossingsgericht en ziet mogelijkheden in veranderingen en/of problemen. Daardoor kan je goed omgaan met tegenslagen. Daar moet je uiteraard niet alleen door. Je wordt ondersteund dor een korpsploeg. 

Check ✅, check ✅, check ✅? Dan leren we je graag beter kennen. Bij een koffietje ☕ als het past, voor de gezelligheid.

affiche meet & greet

Meet & greet kennismakingsevents

Ben je een collega en werk je al bij de geïntegreerde politie, maar wil je nieuwe horizonten van jouw mogelijkheden eens verkennen? Of ben je volop bezig met je selectieproeven of laureaat en op zoek naar een fijne werkplek? We organiseren 2 keer per jaar een meet & greet kennismakingsmoment op het hoofdcommissariaat van Politie Regio Turnhout. Dit is enkel toegankelijk voor mensen die al bij de politie werken of deelnemers aan de selectieproeven. Tijdens deze voormiddag krijgen de deelnemers informatie over onze werking, een aantal demonstraties en een blik achter de schermen. 

Uiteraard kan je bij ons altijd terecht met vragen via 📧 pz.regioturnhout.rekrutering@police.belgium.eu.

Werken bij de lokale politie Regio Turnhout

Zin in politiewerk door mensen, voor mensen? Dat is wat we doen met de korpsploeg van de lokale politie Regio Turnhout! Interesse? Ontdek onze vacatures! 👮‍♂️👮‍♀️👮

Ik zoek een job in uniform

Inspecteurs Wendy en Inne
Meer info

Ik zoek een job in burger

teamcoördinator personeelsdienst
Meer info

Ik ben nog niet geslaagd voor de selectieproeven

Je bent er bijna!

Om je kandidaat te stellen voor een uniformfunctie, moet je eerst slagen voor de algemene selectieprocedure van de politie.

Meer over onze vacatures in uniform

Ik ben reeds geslaagd voor de selectieproeven

Bekijk alle vacatures in onze politiezone
interventie
Contactpunt rekrutering_Dieter

Ontmoet één van onze collega's

...en vuur 🔥 al je vragen af! 📣

Contact

Contacteer ons voor bijkomende informatie of voor al je vragen. We leren je graag beter kennen 🤝. Bij een koffietje of theetje als het past, voor de gezelligheid.