Politiediensten provincie Antwerpen de Politieronde

De politiediensten in de provincie Antwerpen rekruteren!

23 lokale politiezones. 7 federale politiediensten. Oneindig veel mogelijkheden. 

De provincie Antwerpen bestaat uit 23 politiezones die actief zijn op veelzijdig terrein: van steden tot kleine dorpskernen en ook landelijke gebieden. Samen met 7 federale politiediensten staan we in voor de veiligheid en leefbaarheid van bijna 2 miljoen inwoners.

Geen enkele dag is hetzelfde als je bij de politie werkt. Je blijft dus bijleren, je hele carrière lang. Het verschil maken voor de samenleving doe je samen met collega’s, en dat geeft enorm veel voldoening!


Bij welke politiedienst vind jij de job van je leven?


Maak de cirkel rond!

Politiewerk is mensenwerk 

Chloë is wijkinspecteur bij politiezone HEKLA. De sterke teamspirit bij politie is voor haar enorm belangrijk. "Ons werk voelt als een tweede thuis, waar vriendschappen tussen collega’s tot stand komen, net omdat we op elkaar moeten kunnen rekenen in het heetst van de strijd". Ook voor Mohamed, inspecteur bij de dienst Jeugd en gezin in politiezone Rivierenland, is zijn werk meer dan een job. “Dag in, dag uit het verschil maken voor mensen, dat geeft veel voldoening.”  

Goeie werk-privébalans 

Lotte en Elke vonden in hun uitdagende job een goeie balans tussen werk en vrije tijd. Lotte is rechercheur bij politiezone Antwerpen. “Dankzij dagdiensten en telewerk krijg ik mijn job goed gecombineerd met mijn gezinsleven.” Elke vindt dan weer een perfect evenwicht als inspecteur interventie bij politiezone Regio Turnhout. “We kennen onze planning ruim op voorhand waardoor je alles makkelijk kan plannen.   

Werk dat je nergens anders vindt 

“Zelfstandig kunnen werken in een familiale sfeer”, dat overtuigde ICT’er Damon van politiezone Minos om zijn expertise in te zetten bij de politie. Voor Seppe, inspecteur interventie bij politiezone Kempen N-O, is zijn job een kinderdroom die in vervulling is gegaan. Hij houdt van het fysieke aspect, de band met de collega’s en de afwisseling tussen het kantoor- en terreinwerk. “Je weet nooit wat je shift zal brengen en dat maakt de job uniek!”  

Nooit stoppen met groeien 

Hoofdinspecteur Els van de noodcentrale bij de federale politie greep haar kans om door te groeien van inspecteur naar haar huidige functie. “Naast de doorgroeimogelijkheden deed ik ook al heel wat mensenkennis op die ik dagelijks kan gebruiken”. Ook Naomi deed dankzij haar job als maatschappelijk assistent bij politiezone Heist al veel ervaring op: “Mijn blik is enorm verruimd”. Met haar ondersteuning kan ze het verschil maken voor gezinnen in nood, en dat geeft haar voldoening.  

Politiediensten province Antwerpen op kaart

Maak de cirkel rond!

Onze contactpunten rekrutering maken graag tijd vrij om je vragen te beantwoorden en uitleg te geven bij de verschillende selectiestappen. Ben je al overtuigd van een job bij de politie? Maak kennis met onze collega’s en bereid je verder voor op jouw selectie en toekomst bij de politie door je in te schrijven voor een infosessie in één van de 23 politiezones of 7 federale politiediensten.

Ook bij de politieschool van Campus Vesta kan je terecht om je specifiek voor te bereiden op de selectieproeven. CVO Vitant of Crescendo CVO bieden een uitgebreidere (betalende) opleiding aan.