Menu openen
Menu sluiten
Politiegebouw PZ Pajottenland

Politiezone Pajottenland

Organogram

Wie zijn wij?

De Lokale Politie Pajottenland is een meergemeentezone gelegen in het landelijke Pajottenland. Onze zone bestaat uit 6 gemeenten, namelijk: Bever, Galmaarden, Gooik, Herne, Lennik en Pepingen. 

Ons korps bestaat uit de korpschef, het CALog-team en het Operationeel team.  

Het CALog-team bestaat uit de ondersteuning van de korpschef, het administratieve ondersteuningsteam OPS en het team PLIF-T: dat bestaat uit het team Personeel, team Log-ICT-Fin en het team Technieken onder leiding van de directeur PLIF.

Het operationeel team bestaat uit 2 zuilen, onder supervisie van de directeur OPS. Onder zuil 1 bevindt zich, onder leiding van de commissaris, het team LRIC, team LIK/APO, team Wapens/GPI48, team Kantschriften en Onthaal en team Eerstelijnzorg. Onder zuil 2 bevindt zich, onder leiding van de andere commissaris, het team Politiezorg en de Lokale Recherche.

collega's team

Waarom kiezen voor de Politiezone Pajottenland

Waarom kiezen voor onze politiezone? Politiezone Pajottenland gaat Probleemgericht te werk, leeft de Afspraken na, neemt een Juiste houding aan, communiceert Open en stimuleert Teamwerk. 

Onze zone wil als politiedienst kort bij alle mensen staan en op een snelle en professionele manier helpen waar nodig. Ben je een gemotiveerde en betrokken medewerker die de gepaste middelen efficiënt inzet om een dienst op maat te verlenen, dan pas je goed in ons politiekorps. Ons korps zal open staan voor communicatie en u de ruimte geven voor individuele ontplooiing. 

De Vos Ina

Waarom werken onze collega's graag bij de Politiezone Pajottenland

Getuigenis 1 - Devos I., sinds september 2020 teamchef team personeel. 

Ik heb mijn masterproef binnen de politie uitgevoerd, hierdoor is het idee om binnen de politie te komen werken ontstaan. Tijdens mijn zoektocht naar een job, na het afstuderen, ben ik dan ook beland op een vacature als burgerpersoneel binnen politiezone Pajottenland. Deze vacature sprak mij meteen aan, gezien het takkenpakket volledig omvat wat ik ook wou doen. 

Mijn werkomgeving is zeer aangenaam: ik werk hier ook graag door de collega’s, de aangename sfeer, goede samenwerking en doordat iedereen zeer aanspreekbaar is.  

Deze job heeft mij bijgebracht dat collegialiteit en teamverband in deze zone zeer belangrijk zijn. Het zijn dan ook de collega’s die mij veel hebben bijgeleerd en waardoor ik ondertussen veel ervaringen heb opgedaan. 

Voor de mensen die nog twijfelen, het is een aanrader om binnen de politie te werken. Je denkt er niet altijd direct aan als jobmogelijkheid, maar het is zeker een optie om eens te bekijken. De verschillende doorgroeimogelijkheden en het dichtbij huis werken zijn voor mij zeker pluspunten.

Getuigenis 2 - Deherder G., sinds 2018 Commissaris.

Heel mijn leven heb ik in het Pajotteland doorgebracht, Van de lagere tot de secundaire school. Ik zat er in de Chiro en speelde er voetbal. Het grootste deel van mijn familie en vrienden wonen hier. Hierdoor ben ik een echte ‘Pajotter’ en was het voor de hand liggend om in deze zone te komen werken. Deze zone is ook dichtbij mijn woonplaats gelegen, waardoor ik dagelijks met de fiets kan komen.  

Ik ben sinds 2020 als commissaris in deze politiezone begonnen, hiervoor zat ik kort bij de politiezone Zennevallei. De PZ Pajottenland heeft mij veel bijgebracht namelijk, goeie collega’s en een leuke zone & prettige werkomgeving. Het is zeer aangenaam om dichtbij de burgers te kunnen staan en de dossiers met de nodige zorg te kunnen afwerken. Je kan hier nog echt het verschil maken! Collegialiteit staat in onze zone ook centraal.  

Wanneer je geen schrik hebt om in een grote, mooie en landelijke zone als politiemedewerker te werken, ééntje waar je mensen nog met de voornaam kan aanspreken, aarzel dan niet om bij onze familiale zone te komen werken. 

Medewerker Mertens D.

Getuigenis 3 - Mertens D., sinds 1983 bij de politie.

Door toeval in die tijd was er een plaats open in de Brigade Lennik. Eerst heb ik nog 5 jaar bij de Cavalerie te Brussel gewerkt aangezien dit halverwege mijn woonplaats lag. Hierna ben ik de sfeer gaan opsnuiven bij de Brigade Lennik. Die brigade lag mij waardoor ik ben gebleven en hier, ondertussen na de eenmaking, nog steeds werk. 

Eerst werkte in bij de rijkswacht, vervolgens als wijkinspecteur en sinds de eenmaking werk ik bij de dienst kantschriften & onthaal. 

Ik werk hier graag aangezien ik bij al deze diensten een grote vrijheid kreeg om de doelstellingen te behalen. Vooral bij mijn huidige dienst, dienst kantschriften, heb ik een grote vrijheid aangezien ik mijn uurrooster zelf kan invullen rekening houdend met mijn bioritme. Dit is een belangrijke vrijheid voor mij gezien mijn leeftijd. 

Wat maakt dat ik hier graag werk extern, is dat deze zone geen grootstedelijk gebied is maar wel platteland. Intern is, dat in het verleden de nadruk meer lag op people management in plaats van harde management. 

Deze job heeft mij beroepshalve enkele zaken bijgebracht: geduld, relativeren en nuancering. Ik zal zaken of mensen nooit meer zwart-wit bekijken maar meer in 100 tinten grijs. 

Politiezone Pajottenland

Heb je altijd bij de Politiezone Pajottenland willen werken?

Ik zoek een job in uniform

Meer info

Ik zoek een job in burger

Meer info

Ik ben nog niet geslaagd voor de selectieproeven

Je bent er bijna!

Om je kandidaat te stellen voor een uniformfunctie, moet je eerst slagen voor de algemene selectieprocedure van de politie.

Meer over onze vacatures in uniform
Callmedewerker
collega

Ontmoet enkele (nieuwe) collega's

Collega - Garain T., sinds januari 2023 inspecteur te Politiezone Pajottenland. 

Ik werkte hiervoor in PZ Dilbeek maar ben sinds januari 2023 naar deze zone overgekomen. Na 10 jaar binnen éénzelfde zone te werken was het tijd voor verandering. Om eens een andere omgeving te zien en nieuwe mensen te ontmoeten, heb ik voor deze zone gekozen. De grootte qua oppervlakte van de PZ Pajottenland maakt deze werkplek speciaal maar eveneens heb ik feeling met de omgeving door hier te wonen.

 

Collega - Engels S., sinds januari 2023 inspecteur te Politiezone Pajottenland

Voor ik als inspecteur bij de Politiezone Pajottenland begon te werken, had ik gesolliciteerd voor de vacature Calltaker bij de zone. Na de sollicitatie had men mij aangeraden operationeel te gaan. Het is dan ook deels dankzij hen dat ik mij voor de selectieproeven heb ingeschreven. 

Ik ben tijdens deze proeven in contact gebleven met de zone. Ook had ik mij vooraf reeds geïnformeerd bij collega's om na te gaan hoe de werksfeer er is, alsook hoe het is om te werken bij de zone. Na het slagen van mijn selectieproeven, heb ik onmiddellijk voor Politiezone Pajottenland getekend. Ook tijdens de opleiding gaf men ondersteuning. Prioriteiten voor het kiezen van een goede zone waren voor mij: een familiale zone waar collegialiteit aanwezig is en waar men op elkaar kan rekenen.

Dit is dan ook één van de sterktes van deze zone, waardoor mijn keuze snel gemaakt was. PZ Pajottenland is een groene en plattelandse zone die zeer uitgestrekt is, wat dus niet maakt dat het minder druk is vergeleken met andere zones.  De Politiezone Pajottenland neemt de tijd voor u!

 

Collega - Van der Voorde G., sinds Januari 2020 medewerker Calltaking. 

Na een carrière van 20 jaar bij de federale luchthavenpolitie te Zaventem heb ik besloten om van zone te veranderen. De reden om voor de Politiezone Pajottenland te kiezen, was voornamelijk de afstand woon-werkverkeer. Sinds mei 2020 ben ik intern vertrouwenspersoon, deze functie had ik ook bij de federale politie. Sinds november 2022 heb ik ook het takenpakket van IPA op mij genomen. 

Het voordeel van naar deze Politiezone te komen, is voornamelijk de tijdswinst die ik ervaar, door hier dichtbij te wonen. 

 

Contact

Heb je interesse om bij onze Politiezone te komen werken? Stuur gerust een mail en wij zullen u graag verder helpen.