Menu openen
Menu sluiten
Wijkinspecteur op de fiets

Politiezone Zennevallei

carnaval Halle
Serieus Ambitieus
K9

Welkom!

Onze slogan "serieus ambitieus" weerspiegelt wie we zijn en en wie we zoeken: professionele en gemotiveerde collega's die zich op een performante manier willen inzetten voor de veiligheid en het welzijn binnen onze maatschappij. 

WijkINP
Chloe
Stijn
Carnaval moto

Wie zijn wij?

De Politiezone Zennevallei is een middelgrote meergemeentezone. Met een 200-tal collega’s, zowel operationeel als CaLog, verzorgen we de basispolitiezorg in de gemeenten Beersel en Sint-Pieters-Leeuw en de stad Halle. Samen goed voor bijna 105 000 inwoners en een oppervlakte van 11 488 ha.

De diversiteit binnen ons grondgebied biedt ons dagelijks heel uiteenlopende en vaak uitdagende interventies. De rustigere dorpskernen en plattelandsleven, een stadsgedeelte in volle evolutie en ontplooiing, grote bedrijven (Colruyt, Siemens, Lindemans, …), verschillende scholen met dagelijks zo’n 17 000 jongeren, een ziekenhuis, een opvangcentrum voor asielzoekers, een bruisend verenigingsleven met een aantal (grote) evenementen en festivals (Carnaval Halle, Stroppen), onze ligging in de Brusselse rand, … zorgen voor een gevarieerd takenpakket. Samen, maar ook elk vanuit onze eigen interesses en specialisaties, zetten we ons in voor een performante politiezorg op maat van de hedendaagse samenleving én met oog voor de maatschappij van de toekomst.

Tecc
Falco
fietshelm
cellen

Kiezen voor Zennevallei...

Je komt terecht in een uitdagende werkomgeving. Elke dag is anders en biedt  nieuwe uitdagingen. Dit vraagt om ambitieuze werknemers die gedreven zijn om elke werkdag het beste van zichzelf te geven.

Als werkgever doen we er dan ook alles aan om de omstandigheden waarin onze medewerkers werken zo optimaal mogelijk te maken.

  • We zorgen voor modern, functioneel en aangepast materiaal (performante voertuigen, kwalitatieve persoonlijke uitrusting, tablet, aangename nieuwe werkplek, fitnessruimte, …).
  • Als middelgrote zone zijn we groot genoeg om uitdaging en variatie te kunnen bieden op korte en lange termijn, maar we zijn ook nog voldoende klein om een familiale sfeer te behouden en iedereen bij naam te kennen.
  • De politiezone Zennevallei werkt in het heden, maar met oog op de toekomst. We schakelen snel en zijn als organisatie continu in beweging en evolutie. Dit brengt met zich mee dat onze medewerkers regelmatig nieuwe kansen en doorgroeimogelijkheden krijgen, zowel horizontaal (specialisatie) als verticaal (sociale promotie). We ondersteunen je en moedigen je dan ook aan om je continu bij te scholen en opleidingen te volgen die binnen je interesseveld liggen. Jouw competenties zijn immers ook onze troef.

Kiezen voor Zennevallei is ambitieus kiezen voor leren en vooruitgang.

Charlotte
Vibe

Onze grootste troeven? Onze medewerkers!

"Sinds vijf jaar maak ik deel uit van de dienst interventie in de lokale politie Zennevallei. Door de ligging van onze zone, met tal van verbindingswegen, krijgen wij te maken met de Brusselse criminaliteit wat heel wat uitdagingen met zich meebrengt. Onze politiezone is hierdoor genoodzaakt blijvend te evolueren. Na twee jaar van voorbereiding werd in 2023 ons bijzonder bijstandsteam Falco officieel voorgesteld. Falco verwijst naar de slechtvalk die in de Halse basiliek leeft en is het eerste bijzonder bijstandsteam in Vlaams-Brabant. Momenteel telt onze eenheid 13 operatoren en zijn we nog bescheiden in ons bestaan. Maar tegelijkertijd zijn we allen benieuwd  naar wat de eenheid zal kunnen betekenen in het toekomstige politielandschap!" Operator SAU Falco - INP interventie

"Bijna 10 jaar geleden startte ik na mijn hogere studies aan de basisopleiding inspecteur in een provinciale politieschool. Na dit zeer interessante, leerrijke en intensieve jaar, begon ik als inspecteur interventie in de toenmalige politiezone Halle. Op enkele jaren tijd zag ik veel verschillende situaties die zich afspeelden binnen onze maatschappij en leerde ik veel over onze samenleving, maar ook over mezelf. Ik kon doorgroeien binnen onze politiezone naar de lokale recherche en door mijn voorkennis en interesse kon ik mij binnen de recherche richten op jeugd, zeden en sociale zaken. Hier kan ik autonoom werken in mijn eigen dossiers en sta ik in contact met verschillende partners zoals parket, onderzoeksrechters, hulpverlening, scholen, …In tegenstelling tot mijn collega's binnen interventie heb ik  meer een 9 to 5 job. Binnen de recherche van de politiezone Zennevallei hebben we een flexibel werkrooster wat ervoor zorgt dat work en life in balans gehouden kunnen worden (iets wat vaak een uitdaging is voor politiemensen). Het wekelijks sportuur dat wij mogen opnemen is een leuk moment om samen met de collega's of even alleen te ontspannen." Charlotte -  INP rechercheur

Onze vacatures

Onze organisatie staat voor diversiteit, respect en samenwerking, en we geloven dat een divers team ons in staat stelt om de beste resultaten te behalen. We zijn op zoek naar kandidaten van alle achtergronden en ervaringsniveaus. Of je nu een ervaren politieagent bent of een nieuwkomer in de sector, we nodigen je uit om onze vacatures te bekijken en te solliciteren.

Ik zoek een job in uniform

medewerkers op zebrapad
Meer info

Ik zoek een job in burger

Marleen
Meer info
Rekrutering
Stand Rekrutering
Rekrutering

Contactpunten rekrutering

Werken binnen de politiezone Zennevallei? Krijg je informatie uit eerste bron en neem contact op met één van onze medewerkers.

We zijn trots op ons toegewijd team van beroepenvoorlichters. Zij zijn beschikbaar om al jouw vragen te beantwoorden over de job van een inspecteur van politie en over hun ervaringen binnen onze politiezone. Tijdens alle stappen van het selectieproces ondersteunen ze jou en staan je bij met goede raad en tips. 

Onze contactpunten zijn bereikbaar via e-mail, telefoon of tijdens een persoonlijke afspraak. Wij staan klaar om je te helpen om jouw droomjob binnen de politiezone Zennevallei te verwezenlijken.

Heb je nog vragen of suggesties?