inspecteur in antwerpse haven

Een job bij de Scheepvaartpolitie, de wind in de zeilen voor je carrière

Laat je niet misleiden door onze naam. Zowel op het water als op het land zijn we een dynamische en erg veelzijdige eenheid. De Antwerpse haven en de bevaarbare waterwegen in het Schelde-Maasbekken, zowat een wereld op zich, zijn ons actieterrein. En aan actie geen gebrek.

 

Op het water en aan land

Op het water voeren we met onze vaartuigen heel wat uiteenlopende scheepvaartgerichte controles uit. Aan land komen we ter plaatse bij ongevallen, verkeersincidenten, diefstallen, illegale races, … noem maar op.

 

Een eigen wereld

Met maar liefst 122 vierkante kilometer is de Antwerpse haven een wereld op zich. Een meer dan unieke werkomgeving waar wij ervoor zorgen dat alles in goede banen loopt en waar we bij incidenten als team onze verantwoordelijkheid nemen, voor de veiligheid van elke werknemer en bezoeker in de Haven.

 

Verschillende teams, 1 communicatie

Bij de Scheepvaartpolitie werk je samen met nationale en internationale partners, dat maakt je werk boeiend. Met wie je ook samenwerkt, het teamwork en de goede communicatie zorgen voor knappe resultaten. Uithalers in de haven arresteren, een lading drugs in beslag nemen na een sterke samenwerking, het geeft je een goed gevoel. Iets wat Inspecteur Jeroen van de Scheepvaartpolitie beaamt.

 

Verantwoordelijkheid en vrijheid

“Maar ook de eerste keer op een RHIB-boot, geeft een enorm gevoel van vrijheid,” vult Jeroen aan. En er is ook de vrijheid om te groeien in welke richting je wilt. Zelfs zonder voorkennis kun je evolueren tot schipper van een van onze patrouillevaartuigen.

De Scheepvaartpolitie is er van zee- tot plezierhavens en op alle binnenwateren. Voor allerlei acties en om met hun kennis andere diensten te ondersteunen. De Cel Vermiste Personen is daar maar één voorbeeld van.

 

 

Avontuurlijk en actiegericht?
Zet een volgende stap!

Ontdek de scheepvaartpolitie